22.09.07. Završen projekt 'Socijalizacijom do udomljenja'

| More

Nakon tri mjeseca školovanja pasa završen projekt 'Socijalizacijom do udomljenja'

U protekla tri mjeseca pet pasa iz Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu pohađali su i završili tečaj socijalizacije i naučili osnove poslušnosti. U svom školovanju naučili su hodati na povodniku, stati kada naiđu na cestu, poslušati kada im se kaže ne, sjedi, lezi, čekaj i dođi, a također su prošli i kućni odgoj.

Svrha projekta bila je školovanjem pasa potaknuti građane na udomljavanje starijih pasa i edukacija o prednostima, ali i nužnosti, pružanja doma napuštenim životinjama. Tijekom projekta udomljena su dva psa (Ara i Žućo), no tri psa (Tula, Berta i Amon) još uvijek čekaju svoje udomitelje.

Stoga će u subotu, 22. rujna 2007. u 11 sati kod informativnog štanda Prijatelja životinja Tula, Berta i Amon, najavljujući završetak projekta, pozivati građane da ih udome.

Informativni štand bit će postavljen na uglu Varšavske ulice i Trga Petra Preradovića na kojem će biti prisutni i voditeljica projekta Agneza Lešdedaj i trenerica Jelena Šerić kako bi pružile zainteresiranima informacije o projektu i školovanim ali još ne udomljenim psima.

TULA – križanka labradora, rođena 4. srpnja 2006.; ušla u azil 3. listopada 2006. Tula je u azilu otkad je štene i pokazala je odličan napredak. Vrlo je aktivna te joj treba dosta kretanja.

BERTA – rođena 28. listopada 2006.; ušla u azil 24. travnja 2007. Berta je mirna po prirodi, motivirana za rad i vrlo druželjubiv pas. Izuzetno je dobrog ponašanja, ne laje, jako je mirna u šetnjama i velika maza. Obožava se igrati s drugim psima. Srednjeg je rasta.

AMON – rođen 15. srpnja 2005.; ušao u azil 22. prosinca 2006. Amon je prekrasan dalmatiner i jedno oko ima plavo a drugo smeđe. On je pas koji voli slobodu kretanja i koji je izuzetno pametan. Idealan udomitelj za njega bio bi mlad čovjek koji će imati dovoljno energije za njega.

Prijatelji životinja se nadaju da će preostala trojka svojim uzornim ponašanjem privući potencijalne udomitelje te pozivaju na potporu i pomoć da se ovim poslušnim psima pronađe trajan dom.

Socijalizacija pasa 2Socijalizacija pasa 1

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting