Za Hrvatsku bez pasa na lancu

  • treba znati prerezati_malaUdruga Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede uz podršku Mreže za zaštitu životinja pokrenuli su kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu”. Kao odgovor, Ministarstvo je izjavilo da će iduće godine osnovati Povjerenstvo koje će započeti s radom, u prvom redu sa prikupljanjem dokumentacije i izradom analiza nastavno na dostavljene prijedloge za izmjenu Zakona o zaštiti životinja.

  • Najava zakonskih izmjena- razlog za proslavu!

    03.10.2022.

     Najava zakonskih izmjena-  razlog za proslavu! Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja 4. 10.

    - Obilježavanje 8. 10. na Bundeku, uz brojne udruge za zaštitu životinja i popularni Vege piknik

    [[15938 v]]

    Prijatelji životinja ove godine imaju posebno dobar razlog za proslavu Međunarodnog dana zaštite životinja, koji se diljem svijeta obilježava 4. listopada. Naime, zahvaljujući inicijativi udruge Prijatelji životinja i drugih udruga Mreže za zaštitu životinja, upravo je u tijeku osnivanje Povjerenstva za nadolazeće izmjene Zakona o zaštiti životinja.

    „Na stranici www.boljizakon.net detaljno obrazlažemo prijedloge da se zakonskim izmjenama propišu: potpuna zabrana držanja pasa na lancu, uvođenje tzv. Pozitivne liste životinja koje se mogu držati za kućne ljubimce, zabrana

Napuštene životinje

Napusteni pasStotine tisuća pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova obitelji, ostaju bez svojega doma, osobito u vrijeme godišnjih odmora. Životinje nisu tu kako bi nam služile, bile ukras ili igračka. One postoje zbog svojeg vlastitog razloga, a mi imamo odgovornost da se o njima skrbimo uvažavajući njihove potrebe. Selidba, godišnji odmor, dolazak novog člana obitelji ili bilo koji drugi razlog nisu isprika za zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje ili ubijanje!

Kastracija spašava živote

Kastracija spašava životeTrenutno se nalazimo u situaciji kada su životinje pripitomljene i nasilno se razmnožavaju ili se samostalno razmožavaju u prevelikom broju zbog utjecaja čovjeka. U situaciji kada životinje žive uz čovjeka kastracija im dokazano pomaže i zdravstveno, a i psihički. Kastracija je danas humanije rješenje pomoći životinjama nasuprot nedopustivom ubijanju

Prijavite zlostavljanje životinja!

izgladnjeli lovački pas_općina PolacaU slučaju zanemarivanja životinje (prehrana, neprikladan smještaj, stalno držanje na lancu i lanac urezan u meso, vidljivo bolesna životinja, sumnja da životinja nije čipirana i cijepljena protiv bjesnoće, napuštanje životinje, nezbrinjavanje potomstva i sl.) komunalnom redarstvu i nadležnoj veterinarskoj inspekciji pismenim putem upućuje se prijava u kojoj treba navesti što više detalja koji upućuju na kršenje Zakona o zaštiti životinja i priložiti što više dokaza koji mogu poslužiti u svrhu dokazivanja navoda iz prijave (fotografije ili videosnimke, iskazi svjedoka, obdukcijski nalaz, veterinarska dokumentacija). Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje te teškom zlostavljanju životinje (svi oblici fizičkog zlostavljanja), što hitnije treba pozivom na broj 192 zatražiti intervenciju policije.

Život na lancu nije život

Prijavnica za povoljniju kastraciju

Udomi drugog!

Jednog kupiš, jednog ubiješ

Velika analiza provedbe Zakona

analiza

Vrhunski pedigre, vrhunski rasizam

Linkovi

Brošura o provedbi Zakona

Info centar Dumovec

Petarde zabranjene!

Popis skloništa

Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Mreža za zaštitu životinja

Mačka i pilić

Preporučujemo AVALON web hosting