13.12.07. Ne kupujte životinje već ih udomite

| More

Maja Vučić i Prijatelji životinja protive se kupnji životinja i pozivaju na udomljavanje napuštenih pasa i mačaka

Iz Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu dolazi alarmantna informacija o velikom broju napuštenih pasa koji čekaju udomitelje zbog čega sklonište nije u mogućnosti primiti nove pse koje neodgovorni skrbnici ostavljaju na ulici. Takva je situacija u svim skloništima u Hrvatskoj, dok s druge strane ilegalna i legalna trgovina životinjama cvate. Mnogi su upravo u ovo predblagdansko vrijeme odlučili kupiti životinju, pritom ne misleći na brojne napuštene životinje koje čekaju u kavezu da im se netko smiluje i prihvati u okrilje obiteljskog doma.

Na konferenciji za novinare koja će se održati u četvrtak, 13. prosinca u 12 sati u Gradskom skloništu za napuštene životinje u Dumovcu uz Maju Vučić, koja je i sama udomila napuštenog psa, i Luku Omana, predsjednika udruge Prijatelji životinja, govorit će i Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa. Moći će se vidjeti i svi napušteni psi koji iz svojih kaveza vape za udomljenjem.

U subotu, 15. prosinca, u Varšavskoj ulici kod Trga Petra Preradovića bit će postavljen informativni štand udruge Prijatelji životinja na kojem će pomoću računala spojenom na Internet građani moći razgledati fotografije pasa na web stranici skloništa u Dumovcu i pregledati oglasnik napuštenih životinja na web portalu Prijatelja životinja. U 12 sati štand će posjetiti neki od pasa iz Skloništa, a Maja Vučić predstavit će ih građanima zainteresiranim za udomljenje. Tatjana Zajec davat će savjete vezane za pravilnu skrb i ukazivati na prednosti udomljavanja odraslih pasa.

Prijatelji životinja koriste priliku i da skrenu pozornost na nedopustivu inertnost i tromost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva na zahtjev Udruge za hitnom i nužnom promjenom Pravilnika o označavanju pasa, odnosno donošenjem zakonske odredbe mikročipiranja svih pasa. Zahtjev su uz brojne udruge i građane do sad podržali i gradovi Zagreb, Pula, Split, Rijeka i Varaždin. Udruga Prijatelji životinja očekuje da u Naredbi o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2008. bude uvršteno i mikročipiranje svih pasa te promjena Pravilnika.

Također iz udruge Prijatelji životinja upozoravaju da se kupnjom životinje osim ostavljanja napuštenih pasa u kavezima skloništa podržava okrutnost uzgoja i trgovine životinjama te apeliraju na građane koji mogu pružiti životinji potrebnu skrb da udome napuštenog psa ili mačku i time dobiju vjernog novog člana obitelji.

Građani se pozivaju i da pomognu psima u ove hladne dane starim dekama, plahtama ili ručnicima kojih u skloništima uvijek nedostaje te da educiraju svoje bližnje o neprihvatljivosti kupnje i nužnosti udomljavanja životinja.

Ne kupujte životinje, već ih udomite [ 85.38 Kb ]Ne kupujte životinje, već ih udomite2 [ 103.31 Kb ]Ne kupujte životinje, već ih udomite3 [ 111.48 Kb ]Ne kupujte životinje, već ih udomite4 [ 113.77 Kb ]Ne kupujte životinje, već ih udomite5 [ 98.00 Kb ]Ne kupujte životinje, već ih udomite6 [ 87.32 Kb ]Darujte deke i plahte utočištima [ 128.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting