27.06.09. Voditelj Dalibor Petko poziva na udomljavanje

| More

Dalibor Petko, radijski i tv voditelj, udomio je psa iz skloništa za napuštene životinje

- Iz Skloništa za napuštene pse u Dumovcu udomljen je jedan od starijih pasa

Dalibor Petko, spasivši psa Maksa, učinio je dobro djelo, ali osim toga ukazao je na lošu situaciju u Hrvatskoj po pitanju udomljavanja životinja. Iako mnogo ljudi pokazuje interes za kućnim životinjama, većina se odlučuje na kupnju životinja, umjesto na udomljenje napuštenih pasa i mačaka.

Nažalost, zbog niske razine odgovornosti građana, većina pasa koji se nalaze u skloništima nekada je imala skrbnike koji su se brinuli o njima. Navikli na bliskost s ljudima, psi koji su udomljeni iz skloništa svojim novim skrbnicima zauvijek pokazuju zahvalnost i vjernost. Takvu privrženost osjetit će i Dalibor Petko.

Njegova želja da apelira na udomljavanje pasa i namjeran odabir starijeg psa koji već dugo čeka udomljavanje hvalevrijedan je potez i jasna poruka. Prilikom udomljavanja psa Maksa Dalibor je rekao: 'Nakon što je umro prvi pas u našoj obitelji, dugo smo oklijevali. No, pročitavši apel za udomljavanjem pasa u novinama shvatio sam da je vrijeme da ponovno pružimo dom jednom napuštenom živom biću'.

U cijeloj Hrvatskoj na tisuće napuštenih pasa čekaju pojedince ili obitelji koje će im pružiti novi dom. Prijatelji životinja pozivaju građane da se pridruže Daliboru i da nikako ne kupuju životinje već da, ukoliko imaju uvjete, udome napuštenog psa ili mačku i time spase još jedan život.

Dalibor Petko i Maks [ 87.64 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting