25.03.08. Prijatelji životinja traže oduzimanje životinja s 'Farme'

| More

Prijatelji životinja nisu iznenađeni brojnim reakcijama građana vezanih za loše uvjete u kojima se drže životinje na 'Farmi', pa tako ni kuje Lise. Upravo zato smo i u nekoliko navrata reagirali te prosvjedovali u javnosti, a o čemu smo obavijestili i hrvatske medije.

Još jednom ponavljamo da najstrože osuđujemo bilo kakvo iskorištavanje životinja u svrhu zabave i profita i zahtijevamo da se sa farme odvedu sve životinje i više ne dovode nove. Ostavljajući Lisu vani na kiši i hladnoći i izdvajajući je od ostatka zajednice nanose joj fizičku bol i psihičku patnju. Kao što nitko ne bi trebao nabavljati životinje ukoliko im ne misli pružiti svu potrebnu skrb, tako nema opravdanja za daljnjim maltretiranjem Lise na 'Farmi'.

Držanje Lise na lancu, u blatu, napola izgladnjele i žedne nažalost nije izolirani slučaj, budući da se ovakvi prizori mogu naći u bilo kojoj ruralnoj sredini u Hrvatskoj, a ponekad nije potrebno otići dalje od zagrebačkih predgrađa kako bismo se susreli s jednako šokantnim prizorima. Realityjem 'Farma' se takvo stanje ne osuđuje već se zlostavljanje životinja pokazuje kao nešto normalno, a njihova patnja služi stjecanju gledanosti i profita.

Nemoguće je trenutno pomoći svim životinjama koje svoje živote životare u jednako nehumanim i sramotnim uvjetima, ali bi redakcija 'Farme' trebala pokazati da ima toliko suosjećanja i savjesti i istoga časa prekinuti patnju životinja koje drži u svojoj seoskoj 'areni'.

Neshvatljivo je da stanari 'Farme' mogu slušati stalni lavež psa i gledati ga u blatu, a neprihvatljivo je što ništa ne poduzimaju odgovorni za show te što šute nadležne inspekcije koje navodno nadziru dobrobit životinja.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting