29.12.05. Svinjska glava u Big Brotheru

| More

RTL TELEVIZIJA
Big Brother
Krapinska 45
10000 Zagreb

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom emisije Vašega reality showa Big Brother-a, emitirane 27. prosinca 2005., u kojem su stanari kuće darovali jednom od finalista za rođendan svinjsku glavu, čemu su se svi prisutni grohotom smijali.

Iako smo svjesni da natjecatelji u Big Brotheru nisu vegetarijanci i da nisu osvješteni o važnosti poštivanja tuđih i neljudskih života, smatramo neprimjerenim ismijavanje i omalovažavanje drugih nemoćnih bića. Kako je Big Brother jako gledana emisija, poruke koje odašilje dopiru do jako puno ljudi, osobito djece koja su podložna utjecajima medija. Emisija od 27. prosinca odaslala je poruku obezvrjeđivanja patnje drugih bića zbog obijesti i 'zabave' stanara Big Brother kuće. To je osobito znakovito, s obzirom na blagdansko vrijeme, u kojem bi se kroz ovakav tip emisije trebale promovirati humane vrijednosti, a ne slaviti uz sprdanje s glavom životinje koja je prethodno provela mučan život i bila brutalno zaklana.

Kako smo dosad imali lijepu suradnju i kako RTL drži do ugleda među svojim gledateljima, nadamo se da ćete ubuduće izbjeći u emisiji takve neprimjerene situacije, zbog koje smo dobili brojne mailove zgražanja te da ćete u Big Brotheru poticati civiliziranu zabavu, što ćemo uvijek rado podržati.

Nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji te želimo cijeloj ekipi Big Brothera ugodne blagdane i puno uspjeha u sljedećoj godini.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik udruge
Prijatelji životinja

U Zagrebu, 29. prosinca 2005.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting