12.10.21. Ustupanje video materijala za kurikulum nastavnog predmeta Etika

| More

- Poslano svim srednjim školama u Hrvatskoj

Poštovani,

budući da su u kurikulum nastavnog predmeta Etika za 4. razred uvrštene teme prava životinja i veganstvo, raduje nas što Vam možemo javiti da smo napravili dva edukativna kratka filma o navedenim temama.

Prvi film naziva „Uvod u prava životinja” dotiče se pojmova specizam i karnizam te objašnjava teoriju prava životinja na temelju industrija koje iskorištavaju životinje za hranu, pokuse, zabavu i krzno/kožu, a objašnjava i problem kućnih životinja kao artikala.

Drugi film naziva „O veganstvu kao načinu života” govori o razlozima zašto se pojedinci odlučuju na veganstvo s naglaskom na ekološku cijenu mesa i ostale teme koje otvaraju mogućnost za jako zanimljivu diskusiju.

Oba filma koncipirana su na način da budu objektivni i edukativni te pružaju osnovne informacije o navedenim temama. Filmovi ne daju upute, već ostavljaju izbor, a potiču i na raspravu i zanimanje za daljnje informiranje. Naratorica je Petra Bartulović, a dinamični isječci prilagođeni za školski uzrast drže koncentraciju i potiču na daljnje istraživanje navedenih tema.

Filmove možete preuzeti na:

https://drive.google.com/drive/folders/1zQtXdWIwirvh_vv0HQ8OuyMQ4TzTxujm?usp=sharing

ili pogledati online na sljedećim poveznicama:

„Uvod u prava životinja”: https://youtu.be/nbRXtxbqJR0
„O veganstvu kao načinu života”: https://youtu.be/ZQ4ljz78c7M.

Naglašavamo da su, i neovisno o kurikulumu nastavnog predmeta Etika, prikladni za sve razrede srednjih škola jer su teme vezane za međusobno razumijevanje učenika i poštovanje različitih stavova, održivog življenja, ekologije, etike, zaustavljanja klimatskih promjena, zaštite životinja i zdravog načina života.

Uz filmove nudimo i dodatne informacije o temi i stručnu literaturu u obliku knjiga, brošura, filmova i članaka (dostupni i na poveznici na Driveu). Također, na raspolaganju smo za održati predavanje učenicima, organizirati dodatne videoprojekcije, odgovoriti na potencijalna pitanja, kao i za ostale oblike suradnje, prema dogovoru. Slobodno nam se javite odgovorom na ovaj e-mail ili na broj telefona 091/506-7905.

Bilo bi nam drago kada biste ovaj e-mail proslijedili Vašim profesorima etike i ostalim profesorima kojima bi mogli biti korisni za nastavu.

Srdačan pozdrav,

Vlatka Balaš

U Zagrebu 12. listopada 2021.


Online Predavanje Katarine Stupalo i Nikoline Mišić o vegetarijanstvu i veganstvu: https://youtu.be/thL5p4BSGo8.

 

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting