28.03.07. Jasenice za dupine

| More

Prijatelji životinja i Richard O'Barry javno iskazuju pohvalu i zahvalu općini Jasenice

U sklopu kampanje protiv zatočavanja morskih sisavaca u Hrvatskoj, udruga Prijatelji životinja uputila je dopis svim lokalnim zajednicama koje pregovaraju s investitorima o izgradnji akvaparkova da nikako ne dozvole zatočavanje životinja, odnosno izgradnju dupinarija.

Općina Jasenice se promptno odazvala apelu Udruge i u svom dopisu jasno dala do znanja da ne želi zatočavati životinje niti će to podržavati i time zaslužila javnu pohvalu i zahvalu za svoju savjesnost i odgovornost.

Zahvalu općini Jasenice i načelniku Martinu Baričeviću osim udruge Prijatelji životinja uputio je i gospodin Richard O'Barry, koji je prošli tjedan posjetio Hrvatsku kako bi hrvatskoj javnosti prenio svoja iskustva o velikoj okrutnosti zatočavanja morskih sisavaca, te upozorio na marketinške trikove investitora vezanih za plivanje s dupinima.

Richard O'Barry zajedno s predstavnicima Udruge na prošlotjednom sastanku predočio je argumente gradonačelniku Vodnjana od kojeg javnost očekuje obećanu skoru odluku vezano za protivljenje izgradnji dupinarija na tom području.

Općina Jasenice stoga je i dobar primjer ostalim lokalnim zajednicama koje također planiraju na svojim područjima izgradnju akvaparkova, a koje se još nisu jasno ogradile i zabranile izgradnju dupinarija.

Iako svjesna da su hrvatskim zakonima i podzakonskim aktima zabranjene predstave s divljim životinjama te plivanje s dupinima, udruga Prijatelji životinja ovom kampanjom, koju je uz brojne druge udruge poduprla i organizacija WSPA - World Society for the Protection of Animals, želi da se zakonski jasno i potpuno zabrani bilo kakvo zatočavanje morskih sisavaca, kako bi Hrvatska sa svojim lošinjskim rezervatom mogla graditi ugled zemlje koja je prijatelj dupina.

Izjava načelnika Jasenica

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting