28.07.07. Riječani, ne napuštajte svoje životinje!

| More

Prijatelji životinja Rijeka u kampanji protiv napuštanja kućnih životinja:

U Hrvatskoj se prije ljetnih praznika tisuće kućnih životinja nađe na ulici od kojih većina završi pod kotačima automobila, ili umre zbog iscrpljenosti ili gladi, a nerijetko su i zlostavljani. I građani Rijeke, zbog svoje neodgovornosti vrlo često svoju kućnu životinju ostave na ulici ili je ostave svezanu ispred nečijega praga ili prenapučenih azila.

U Rijeci taj problem postaje sve više zabrinjavajući. Malobrojni riječki azili za životinje postaju prenatrpani, ulice vrve napuštenim životinjama, a građani koji pronađu životinju nisu je uvijek u stanju i udomiti. Također, broj ostavljenih životinja ubrzano se povećava zbog činjenice da nedovoljno ljudi kastrira svoje životinje što obično završava izravnim napuštanjem dobivenog podmlatka ili poklanjanjem mladih životinja u pogrešne ruke.

U tu svrhu, Prijatelji životinja Rijeka organiziraju informativni štand u subotu, 28. srpnja s početkom u 11 sati gdje se građani mogu upoznati s kažnjivošću napuštanja i alternativama napuštanju kućnih životinja te dobiti kontakte ustanova u okolici Rijeke koje se bave privremenim čuvanjem kućnih životinja.

Nadalje, građane će se informirati što da učine s nađenom životinjom i kako je udomiti, o nužnosti kastracije i obveznog čipiranja svih pasa, a na info štandu Udruge će se nakratko zadržati i neki od pronađenih pasa koji traže svoj dom.

Ovo je već šesta godina kampanje protiv napuštanja kućnih životinja koju provodi udruga Prijatelji životinja, koja je i prethodnih godina činila sve kako bi informirala građane o mogućim alternativama ostavljanju. Upravo zato jer se nemarnost građana nije smanjila pa se i dalje kućne životinje svake godine ostavljaju na ulici, Prijatelji životinja će djelovati u hrvatskim gradovima kako bi se smanjilo napuštanje životinja i poboljšala skrb o napuštenim životinjama.

Riječani, ne napuštajte svoje životinje! [ 193.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting