Trgovine koje (ne) prodaju žive životinje

| More

Okrutnost koja se krije iza trgovine životinjama je nezamisliva. Prenapučena uzgajališta, koja djeluju kao industrijski pogoni, pretvaraju životinje u predmete te ih drže u grozomornim uvjetima u kojima se međusobno grizu i ubijaju. Na kraju završavaju u kutijama s označnim odredištem i brojem, te odlaze na put do sljedećeg privremenog odredišta - pet shopa. Samo da bi bile izložene kako bi ih netko odabrao kao svoju novi modni dodatak ili zabavu za svoje dijete. Čeka ih ostatak života iza rešetaka, kao robovi drugoj životinjskoj vrsti.

Prodaja i kupnja životinja nije moralno ni etički prihvatljiva. Zarobljavanje životinja i njihovo potlačivanje od strane čovjeka specistički je čin iskorištavanja drugih živih bića na osnovu njihove vrste. Takvo postupanje s drugim životinjama ne smijemo dopustiti; potrebno je bojkotirati trgovine koje prodaju životinje i ne podržavati industriju koja potlačuje i ne priznaje pravo na život i slobodu svih živih bića.

Na crno/bijeloj listi trgovina koje prodaju/ne prodaju životinje možete nači trgovine koje prodaju životinje i koje treba bojkotirati. Hranu i potrepštine za svoje kućne životinje kupujte samo u onim trgovinama sa bijele liste koje ne prodaju životinje.

Popis trgovina koje (ne) prodaju žive životinje redovito se nadopunjuje, a ukoliko vi znate za neku od trgovina koja nije na našem popisu, pozivamo vas da nam dostavite podatke o njoj!

Vezane teme

Papige u krletci [ 33.72 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting