10.05.18. Radna akcija u skloništu za životinje

| More

U tijeku su pripreme za početak projekta kastracije pasa u romskim naseljima

– Čakovec, subota 12. svibnja 2018.: Volonteri pristižu sa svih strana, pridružite im se

Broje se dani do početka projekta kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije, a pripreme su u tijeku. U velikom projektu pomoći psima u romskim naseljima, koji organizira i financira Ministarstvo poljoprivrede, važan je i rad skloništa za napuštene životinje u Čakovcu. Da bi moglo sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu, Skloništu je potrebna, uz povećanje kapaciteta, i druga vrsta podrške i pomoći.

Iz skloništa za životinje „Prijatelji” (Carinski odvojak bb, Čakovec) uputili su poziv za sudjelovanje u radnoj akciji pripremanja skloništa za izgradnju novih dvorišta za pse, a koja će se održati u subotu 12. svibnja 2018. u trajanju od 9 do 16 sati.

Kako bi se ovaj nužan posao što prije i kvalitetnije odradio potrebno je osigurati najmanje 40 vrijednih volontera koji će rado sudjelovati u oblikovanju ovog povijesnog trenutka. Nakon obavljenih poslova organiziran je veganski ručak za sve sudionike akcije te je to ujedno prilika za druženje i stvaranje lijepih uspomena.

U romskim naseljima Međimurske županije trenutačno živi više od 3000 pasa koji hitno trebaju pomoć. Akcijom kastracije pasa Ministarstvo poljoprivrede planira zaustaviti njihovo daljnje razmnožavanje. Akcija će spasiti mnoge pse i dugoročno spriječiti patnju drugih pasa, a pomoći će i romskom stanovništvu koje brine kako može o životinjama koje su napustili neodgovorni skrbnici.

Psi dolaze od onih pojedinaca koji ne kastriraju životinje o kojima skrbe, već njihovo neželjeno potomstvo iz godine u godinu bacaju u šumu, pred sklonište ili pred romska naselja. Stoga je više od 30 gradova i općina već propisalo ili je u fazi propisivanja obavezne trajne sterilizacije kao kontrole razmnožavanja pasa i mačaka krenuvši time rješavati uzroke problema.

Ministarstvo poljoprivrede financirat će kastracije svih pasa, no s obzirom na velik broj pasa koji se trebaju kastrirati u kratkom vremenu, sva moguća pomoć je dobrodošla. Pomoć je potrebna u veterinarima, volonterima, hrani, lijekovima, građevinskom materijalu, proširenju kapaciteta skloništa, financijskoj podršci, a najviše u oglašavanju i udomljavanju životinja.

Svi koji žele na bilo koji način pomoći mogu se javiti na adresu info@prijatelji-zivotinja.org.

Radna akcija u skloništu [ 69.63 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting