Upute za komentiranje Nacrta prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama Grada Zagreba

| More

Od 9. 2. do 12. 3. 2018. otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama Grada Zagreba.

Molimo vas da se uključite u javnu raspravu i podržite trajnu sterilizaciju kao obvezan način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka na području Grada Zagreba. U nacrtu se propisuje trajna sterilizacija kao obvezan način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka osim u slučajevima:

„- ako je posjednik psa ili mačke uzgajivač kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji koji ima rješenje o registraciji uzgoja nadležnog tijela,

- ako je posjednik psa ili mačke uzgajivač kućnih ljubimaca koji nisu namijenjeni prodaji koji se prijavio radi evidentiranja gradskom upravnom tijelu nadležnom za zaštitu životinja.“

Trajna sterilizacija jedini je učinkovit i human način smanjenja neželjene i mnogobrojne populacije pasa i mačaka kako bi se zaštitilo životinje, ljudi i lokalne zajednice. Jako je pohvalno što je Grad Zagreb već uvrstio tu odredbu u Nacrt prijedloga, zbog čega je nužno pohvaliti ih i ostaviti svoj komentar što možete učiniti na sljedeći način:

UPUTE ZA ISPUNJAVANJE

1. Otvorite poveznicu:

http://www.zagreb.hr/nacrt-prijedloga-odluke-o-uvjetima-i-nacinu-drzanj/122807. Nakon otvaranja poveznice možete skinuti:

2. Ispunite podatke:

Nakon što skinete i otvorite wordov dokument Obrazac za sudjelovanje javnosti u internetskom savjetovanju, ispunite tražene podatke i ostavite komentare na slijedeći način:

3. Obrazac pošaljite na e-mail

Popunjeni obrazac spremite i pošaljite na e-mail adresu iva.sudarevic@zagreb.hr zaključno do 12.03.2018.

KOMENTAR PRIJATELJA ŽIVOTINJA

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting