03.07.06. Konji s otvorenim ranama tegle drva

| More

Prijatelji životinja prijavljuju šokantno stanje radnih konja kod Bregane

Nakon brojnih dojava građana o stravičnom prizoru konja koji svakodnevno vuku drva iz šume za Šumariju Samobor, Prijatelji životinja obišli su ruševnu štalu uz cestu kod Bregane iza Eko sela, za koju se jedino prema hrpi gnoja može pretpostaviti da je 'nastanjena'.

U štali se nalaze konji sa živim ranama po svojim izmučenim tijelima, a koliku patnju proživljavaju vukući drva vidi se po njihovom praznom beživotnom pogledu koji govori o još jednoj ljudskoj bezobzirnosti prema drugim životinjskim vrstama.

Otvorene rane na njihovim mršavim tijelima svaki dan nanovo krvare od trenja znoja, prljavštine i teškog tereta kojeg su prisiljeni nositi. Preko tijela su im prebačene već potpuno krute deke i sedla za vuču, na koja im vežu teška drva koja do same granice izdržljivosti moraju vući iz šume.

Vlasnik konja je, no nikako i skrbnik, Dario Jurić, s registriranim obrtom naziva Promet Jurić, drvo, sječa i izvlačenje, Donji Macelj 74, 49225 Donji Macelj. Prijatelji životinja prijavili su Jurića zbog prisiljavanja životinja na preteški rad i napore veterinarskoj inspekciji (čl.5.1. Zakona o dobrobiti životinja) te su podigli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela (čl. 260 Kaznenog zakona) namjernog teškog zlostavljanja i mučenja životinja.

Prijatelji životinja osuđuju i ravnodušnost Šumarije Samobor za koju ti bespomoćni konji drva i vuku, a apeliraju da se izrabljivanje životinja zbog ljudskog profita i namjerno izlaganje patnji moraju javno osuditi i strogo kažnjavati.

Pogledajte foto galeriju izranjavanih konja u Bregani.

Konji u Bregani 8

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting