07.09.23. Pomognite nam da zaustavimo iskorištavanje i zlostavljanje životinja!

| More

22 godine neumornog rada Prijatelja životinja

- Članarinom i donacijom svatko može podržati vrijedan rad za zaštitu i prava životinja

Nakon organizacije uspješnog, 15. po redu ZeGeVege festivala, koji je prije nekoliko dana dobio zasluženo priznanje okupivši na istome mjestu golem broj građana, zagrebačkog gradonačelnika, ministricu poljoprivrede, predsjednika države i druge važne uzvanike, ovoga rujna udruga Prijatelji životinja slavi 22 godine rada. Poznata po upornosti i glasnom traženju poboljšanja zaštite životinja u Hrvatskoj, već više od dva desetljeća neumorno radi na edukaciji javnosti o odgovornom i etičnom postupanju prema životinjama i zaštiti okoliša.

„Započeli smo 2001. godine kao mala grupa entuzijasta kako bismo ukazali na nužnost zaštite prava životinja. Tijekom svih ovih godina, uspjeli smo postići mikročipiranje pasa, zabranu uzgoja i ubijanja životinja radi krzna, zabranu usmrćivanja napuštenih pasa u skloništima te zabranu nastupa slonova, tigrova i drugih divljih životinja u cirkusima”, istaknuo je samo neka od mnogih postignuća Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Dodao je da se konkretni pomaci nisu dogodili preko noći, već uz mnogo odlučnosti i požrtvovnosti brojnih pojedinaca koji su bili dio Prijatelja životinja ili su to i sada: „Početkom 2000.-ih za veganstvo gotovo nitko nije čuo, a danas su uobičajene televizijske reklame za vegansku hranu i kozmetiku. Kada se prisjetimo da je još prije 10 godina u Hrvatskoj bilo dopušteno postupanje prema životinjama koje je sada nezamislivo, uviđamo da je naše najbolje postignuće to što smo utjecali da mnogi pojedinci izaberu suosjećajan način života.”

ZeGeVege festivalom, kao i ostalim javnim događanjima, Prijatelji životinja pozivaju građane na održivo življenje i pokazuju kako je jednostavno živjeti suosjećajno i bez nanošenja patnje onima koji se ne mogu izboriti za sebe. Svaki dan pomažu građanima prijavljivati nehumano držanje i loš odnos prema životinjama, kontinuirano potiču bolju provedbu Zakona o zaštiti životinja i drugih propisa, reagiraju na događaje vezane za životinje i o tome redovito obavještavaju javnost jer na nepravdu ne žele i neće šutjeti.

Kažu da, iako na mnogim područjima zaštite životinja vide značajne pomake, pred njima je još mnogo posla: „Nećemo odustati sve dok ne doživimo svijet u kojemu se na zlostavljanje svih životinja gleda istim očima kao i na zlostavljanje ljudi, sve dok ne ispraznimo baš svaki kavez i potpuno zaustavimo iskorištavanje životinja te time pridonesemo zaustavljanju klimatskih promjena.”

Kako njihov rad ovisi o donacijama i podršci, upućuju apel svima da ih uplatom članarine i donacija, od kojih i najmanja znači mnogo, podrže u daljnjem radu. Tako će moći putem svojih kampanja, akcija, sajmova, festivala, zakonskih izmjena i rada na provedbi zakonskih propisa nastaviti pridonositi suosjećajnijoj i pravednijoj Hrvatskoj za sve životinje i ljude.

Osim donacijom prema želji i mogućnostima, Prijateljima životinja može se dati podrška i na druge načine. Prijavnica za članstvo i više o načinima podrške i uplate donacija možete saznati OVDJE.

marš [ 287.72 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting