13.05.23. Majčin dan i za majke životinje

| More

Povodom majčina dana Prijatelji životinja podsjećaju da i životinje vole svoje majke

-Prijatelji životinja pozivaju sve da se 20. svibnja sjete i majki životinja

Ususret danu kada se diljem svijeta odaje počast majčinstvu i majkama te nevjerojatnoj vezi između majki i njihove djece, Prijatelji životinja pozivaju sve da ne naprave iznimku niti kada su životinje u pitanju, te da se upravo ovih dana sjete i drugih majki. Kako navode, i majke drugih vrsta također vole svoju djecu, ulažu velike napore i žrtvuju se kako bi ih zaštitili, njegovali i podignuli na noge. No, mnogim životinjama zanemaruje se, negira i uskraćuje majčinstvo.

Dodaju da mesna, mliječna i industrija jaja nemaju milosti prema majkama.Kada su dovoljno stare za rađanje, majke svinje umjetno su oplođene i zatvorene tijekom cijele trudnoće u kavezima u kojima se gotovo ne mogu niti okrenuti. Često im se razvijaju otvoreni dekubitusi na tijelu zbog nekretanja. Dok bi u prirodi ostali sa svojim majkama nekoliko mjeseci, praščiće odvajaju nakon manje od mjesec dana. Nakon toga majke iznova oplođuju te se nastavlja krug prisilnog razmnožavanja i zatočeništva.

Zbog toga što im nedostaju praščići i zbog toga što ne mogu raditi ništa osim buljiti u šipke ispred sebe, majke svinje često polude, neurotično žvačući šipke svojega kaveza ili opsesivno pritišćući svoje boce s vodom. Nakon tri ili četiri godine, kada su njihova tijela iscrpljena i njihovi umovi gurnuti preko ruba ludila, šalju ih na klanje.

Kako bi kravama uzimali mlijeko, umjetno ih oplođuju iz godine u godinu, a tek rođenu djecu oduzimaju odmah po rođenju. Jedini kontakt majke i djeteta koji dopuste na većim farmama je trenutak kada majka počisti i osuši svoje netom rođeno dijete. Odmah potom prestravljene teliće oduzimaju i spremaju u pojedinačne boksove, a krave odmah šalju u proizvodnju mlijeka. Razdvajanje i samoća uzrokuje izrazitu tugu i tjeskobu i majci i teletu. Ženske teliće čeka ista sudbina kao i tugujuće majke, a muški telići završavaju u klaonici još u dječjoj dobi.

Ništa nije humanija prema majkama niti industrija jaja: kokoši, uz stalnu fizičku patnju, trpe i psihičko zlostavljanje namjernim mitarenjem i regulacijom svjetlosti kako bi nesle više jaja. I njima se uskraćuje pravo na majčinstvo, a tek rođene neželjene muške piliće ubijaju gušenjem ili ih žive melju.

“Razumijevanjem snažnih veza između majki i djece drugih vrsta možemo prepoznati da nisu ništa drugačiji od nas samih. Svi smo mi dio veće obitelji. Odabirom veganskih namirnica možemo napraviti suosjećajan izbor poštovanja majki drugih vrsta. Molimo sve da ususret Majčinu danu razmisle o tugujućim majkama koje ne mogu ostvariti svoje prirodno pravo na povezanost s djetetom.” izjavljuju Prijatelji životinja.

Pozivaju sve da pogledaju video s porukom glumice Emily Deschanel povodom Majčinog dana, video o Eksploatacija žena te posjete www.trazisekraljica.net za više informacija o majkama u industriji mlijeka.

Majka i dijete [ 463.23 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting