04.02.07. Spasimo Wilburove prijatelje

| More

Hoće li praščić biti spašen da ne postane pečenka?

Obiteljski film Garyja Winicka, nastao prema kultnoj knjizi i jednom od najprodavanijih dječjih romana svih vremena 'Charlotteina mreža' (Charlotte's Web) E.B Whitea, nakon svečane premijere 4. veljače o.g. u multipleksu CineStar Zagreb, od 8. veljače dolazi u hrvatska kina.

Prilikom svečane premijere članovi udruge Prijatelji životinja podijelili su uzvanicima letke i naljepnice kojima su pozivali na suosjećanje prema životinjama. Informativni štand Udruge posjetili su između ostalih i Zlatan Zuhrić Zuhra i Hamed Bangoura. Posjetitelji web portala Udruge www.prijatelji-zivotinja.hr imaju priliku sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti 10 ulaznica za film 'Charlotteina mreža'.

Film promovira vegetarijanski načina života, kroz ljubav koju djevojčica Fern gaji prema praščiću Wilburu, kako ne želi da bude zaklan i da ni sam Wilbur ne želi biti zaklan, što je čitava poanta filma. Wilbur, kao i sve ostale svinje, ne želi biti ubijen za hranu.

U 'Charlotteinoj mreži' Wilburu je spašen život zahvaljujući njegovim životinjskim prijateljima. Nažalost, milijuni svinja u stvarnosti ubijene su svake godine i pretvorene u kobasice, salame i kulene te pojedene od strane čovjeka.

Svinje su osjećajne, inteligentne životinje koje stvaraju čvrste veze s drugim svinjama. Pametnije su od pasa te su privržene i zaigrane. No, u uzgoju za hranu, sa samo nekoliko tjedana preplašeni praščići su odvojeni od svojih majki. Zatočeni i zbijeni tako da se jedva mogu pomaknuti, praščići ne vide ni sunce dok ih ne natrpaju u kamione i odvezu u klaonicu. U klaonici praščići su toliko prestravljeni od vrištanja drugih praščića koji su ubijeni prije njih da nisu u stanju pomaknuti se. Neki ostanu pri svijesti u trenutku kad ih se zakolje.

Svinje su prijatelji, a ne hrana i zato je najbolja stvar koju možemo učiniti da ih prestanemo jesti! Ako još uvijek niste sigurni zašto bi prestali jesti meso svakako pogledajte film 'Charlotteina mreža' o praščiću s farme koji ne želi postati šunka!

Dakota Fanning, glumica koja glumi Fern, prestala je jesti svinje nakon snimanja filma. Sve životinje iskorištene radi snimanja filma otišle su u skloništa i nisu zaklane.

Prijatelji životinja pozivaju građane da pogledaju ovaj zanimljiv, ali i poučan film.

Promocija filma Charlotteina mreža 3Promocija filma Charlotteina mreža 1Promocija filma Charlotteina mreža 2

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting