15.07.15. Stvoriti zakone za životinje, a ne protiv njih

| More

Ministarstvo poljoprivrede radi na izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životinja

- Prijatelji životinja traže poboljšanje zaštite životinja i unapređenje Zakona te daju konkretne prijedloge

Ministarstvo poljoprivrede trenutačno mijenja Zakon o zaštiti životinja, no već je namjera ministra Jakovine da se postojeća zabrana uzgoja životinja za krzno ukine, dopuštanjem uzgoja činčila radi krzna, dala naslutiti da bi izmjene mogle više štetiti životinjama nego povećati razinu njihove zaštite u Hrvatskoj.

Udruga Prijatelji životinja i ovaj put uputila je Ministarstvu konkretne prijedloge za poboljšanje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti životinja. Među njima valja istaknuti:

Prijatelji životinja ponovili su i svoje ranije argumentirane prijedloge da se u izmjene i dopune Zakona o zaštiti životinja, između ostalih, uvrste:

Neki od navedenih prijedloga ispravili bi očite nepravilnosti i maknuli apsurde iz postojećeg Zakona, a neki bi izravno pomogli smanjenju iskorištavanja i patnje životinja.

Svaka izmjena Zakona, pa tako i ova, prvenstveno ''štiti'' životinje u okvirima koji ne ugrožavaju ekonomsku i političku dobit pojedinaca i interesnih skupina, što je pogrešno. Građani žele da se Zakon poboljšava sa svakom novom izmjenom, pa Udruga poziva sve da i sami pišu Ministarstvu poljoprivrede, tražeći napredan Zakon o zaštiti životinja, u nadi da će Ministarstvo uvažiti što više progresivnih prijedloga za povećanje zaštite životinja, a ujedno odustati od njegova unazađivanja.

Objašnjenje svih prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zaštiti životinja nalazi se ovdje.

Stvoriti zakone za životinje, a ne protiv njih [ 78.59 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting