09.07.07. Autor knjige 'Kad slonovi plaču' u Hrvatskoj!

| More

Prijatelji životinja i Algoritam imaju čast najaviti dolazak svjetski priznatog spisatelja i vegana

- Jeffrey Moussaieff Masson, svjetski priznati pisac s Novog Zelanda u mjesecu srpnju o.g. stiže u posjet Hrvatskoj!

Osim što će sa svojom obitelji ljetovati na Jadranu, gospodin Masson će održati predavanje i potpisivati svoju knjigu 'Kad slonovi plaču' koja je 2004. godine objavljena u Algoritmovoj biblioteci Facta.

Jeffrey Moussaieff Masson je doktorirao sanskrt na sveučilištu Harvard i bio profesor sanskrta na sveučilištu u Torontu, a kratko je vrijeme predavao i na Sveučilištima Brown i Michigan, te Kalifornijskom Sveučilištu. Za vrijeme rada na sveučilištu izučava psihoanalizu te postaje punopravnim članom Međunarodnog udruženja psihoanalitičara, a neko je vrijeme bio i voditelj studija u arhivu Sigmunda Freudea. Danas radi na Odsjeku za filozofiju pri Sveučilištu Auckland na Novom Zelandu.

Masson se okreće životinjama, posebno problematici emocionalnosti kod životinja, 1995. kada izdaje knjigu 'Kad slonovi plaču', koja postaje međunarodni bestseler, preveden na čak 20 jezika, a slijedi jednako popularna 'Dogs Never Lie About Love'.

'Kad slonovi plaču' jedna je od rijetkih knjiga o problemu životinjske emocionalnosti i onih koje jednostavnim i sugestivnim rječnikom uspijevaju posve promijeniti naš pogled na bića s kojima – najčešće na njihovu štetu – dijelimo ovaj svijet.

Autor će potpisivati ovu knjigu u knjižarama Algoritma i to u:

Osim potpisivanja knjiga, Jeffrey Moussaieff Masson održat će i predavanje na temu 'Lice na vašem tanjuru: imaju li životinje osjećaje?', 9. srpnja, s početkom u 18:30 sati u Kulturno informativnom centru (KIC), Preradovićeva 5, Zagreb. Ovo je jedinstvena prilika svim zainteresiranima da poslušaju riječi ovog svjetski priznatog pisca i psihologa.

Nakon ove dvije knjige, objavljuje još šest novih knjiga o životinjama, gledajući emocije svake pojedine vrste. Pišući o emocijama životinja na farmi u 'The Pig Who Sang to the Moon' Masson postaje vegan, a vegetarijancem još u djetinjstvu. Za izdavača W.W. Norton trenutno piše knjigu o vegetarijanstvu (veganstvu) koja će se zvati 'The Face on Your Plate'.

Masson vjeruje da će za 500 godina (možda i manje) ljudi pogledati unatrag na današnje ljude i mnoge im stvari neće biti jasne. Bez sumnje će ponašanje koje danas smatramo normalnim pobuditi užas u našim prosvjećenijim potomcima. On nadalje izjavljuje: 'Potpuno sam protiv svakog oblika iskorištavanja životinja, uključujući pokuse na životinjama, držanje životinja i zoološke vrtove ili cirkuse (zapravo svakog oblika zatočeništva životinja), uporabi kože, krzna, vune i svile. Pitam se može li ijedna pripitomljena životinja živjeti svoj idealan život u društvu ljudi?'

Jeffrey Moussaieff Masson živi sa svojom obitelji na Novom Zelandu. Njegova supruga Leila, njegov petogodišnji sin Manu i desetogodišnji sin Ilan su vegetarijanaci.

Pozivamo građane da nikako ne propuste upoznati ovog iznimnog autora i čovjeka, poslušaju njegovo predavanje i ponesu vlastiti primjerak knjige na potpisivanje u neku od knjižara Algoritma.

Jeffrey Masson u Zagrebu - AlgoritamJeffrey Masson u Zagrebu - KIC 2Jeffrey Masson u Zagrebu - KIC 1

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting