15.05.11. Svi smo mi dio istog svijeta

| More

Prijatelji životinja predstavljaju edukativni film za djecu

- Film potiče djecu da razumiju osjećaje i potrebe životinja, što u njima pobuđuje suosjećanje

Prijatelji životinja, u suradnji s PETA-om, sinkronizirali su na hrvatski jezik film 'Svi smo mi dio istog svijeta (Share the World)', namijenjen edukaciji djece u vrtiću i nižim razredima osnovne škole. Glasove su dali Dalibor Petko, Tamara Loos i Zlata Mück.

Svi smo mi dio istog svijeta je besplatan edukativni program, osmišljen kako bi na poučan način zaokupio pozornost djece izvrsnim snimkama životinja i zanimljivim temama za raspravu. Svaki od pet dijelova filma može se koristiti kao zasebna cjelina ili se film može prikazati u cijelosti.

Predstavljanje filma održat će se u sklopu Dana dječjih vrtića na Bundeku 15. svibnja 2011. od 10 do 13 sati, gdje će se prikazivati film i dijeliti DVD-i.

Film potiče u djeci razumijevanje da su životinje živa bića koja osjećaju i prema kojima treba postupati s empatijom. Potiče i osjećaj odgovornosti prema životinjama i okolišu te njeguje dječje oduševljenje i poštovanje prema bogatstvu prirodnoga svijeta. Time pridonosi educiranju djece od najranije dobi, a što je preduvjet razvijanja suosjećajnog i nenasilnog društva, osjetljivog za potrebe svojih najslabijih i najmanje zaštićenih pripadnika.

'Svi smo mi dio istog svijeta' svojim načinom predstavljanja životinja i prirode omogućava djeci da nauče cijeniti nevjerojatne sposobnosti životinja i druga njihova zanimljiva obilježja. Pomaže im da shvate kako se način na koji ljudi postupaju prema životinjama promijenio i koliko smo napredovali jer smo doznali više o životinjama. Također, promiče odgovoran pristup životinjama i okolišu te pokazuje kako svaki pojedinac/-ka može pridonijeti poboljšanju svijeta u kojemu živimo. Potiče djecu da životinje vide kao inteligentna, osjećajna bića, koja brinu jedna za druge, a u nekim slučajevima znaju se pobrinuti i za - ljude.

Film 'Svi smo mi dio istog svijeta' i plakat istoimenog naziva, kojega je izradio Edukacijski dječji centar Aris, te upute za rad s filmom i plakatom, dostupni su za odgajatelje, učitelje, roditelje i sve ostale zainteresirane, a mogu se besplatno naručiti na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Udruga Prijatelji životinja nudi i ostale besplatne materijale o pravilnoj skrbi za kućne životinje, zdravoj prehrani i brizi za čisti okoliš. Udruga, u dogovoru s vrtićima i školama, organizira predavanja i projekcije filmova, sadržajem i trajanjem primjerene djeci, posjete vrtiću s psom kako bi djeca učila o brižnom postupanju prema životinjama te je otvorena za druge oblike suradnje.

Na taj način Prijatelji životinja kontinuirano pomažu u provedbi odredbe Zakona o zaštiti životinja, kojom se nadležna tijela državne uprave i tijela jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave obavezuju na razvijanje svijesti javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.

Upute za uporabu filma i rad s plakatom pogledajte ovdje.

Vezane teme

Svi smo mi dio istog svijeta

Download

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting