03.09.09. Utočište za životinje Ianua

| More

Kampanja 'Ja volim životinje' se nastavlja; utočište za zlostavljane životinje u izgradnji

Nakon skladanja pjesme 'Nema isprike' i otvaranja humanitarnog telefona, prikupljena sredstva uložena su izgradnju prvog utočišta za zlostavljane životinje u Hrvatskoj.

Izgradnja za cilj ima ispunjavanje uvjeta potrebnih za registraciju utočišta i pružanje doma spašenim životinjama kojima treba doživotna skrb. Utočište je dobilo ime Ianua (Janua) prema rimskoj riječi vrata. Ovime se simbolično želio prikazati ulaz u utočište životinjama kojima je pomoć nužna, ali i ulaz ljudima koji žele promijeniti svoj stav i odnos prema drugim vrstama i odreći se specističkog načina razmišljanja.

Uz zahvalu svim izvođačima pjesme 'Nema isprike' i drugim sudionicima u kampanji 'Ja volim životinje' te građanima koji su pridonijeli prilozima, Prijatelji životinja objavljuju da je izgradnja u utočištu počela i da je utočište dobilo ime i svoj žiro račun 2360000-1102075266 na kojeg se mogu uplatiti donacije nužne za nastavak radova.

Prijatelji životinja i nadalje pozivaju građane za pomoć u izgradnji jednog osobitog mjesta koje će ne samo biti 'sigurna luka' i pomoć onima koji ne mogu pomoći sami sebi, već će i nadalje širiti poruku suosjećanja i nenasilja.

Pored novčanih donacija dobrodošle su i donacije u robi ili usluzi pa se mogu javiti i građani koji žele donirati građevinski materijal, alate, boje, lakove i sve ostalo što može poslužiti kod izgradnje i održavanja, obrade zemlje te hranjenja i njege životinja.

Karantena i još jedna nastamba su izgrađene a obnovljeno je i crpilište vode za životinje, dok je još potrebna izgradnja ograde i dezinfekcijske barijere kako bi utočište za životinje Ianua moglo predati zahtjev za registraciju.

U izradi je i službena web stranca, a utočište Ianua predstavit će se 18. rujna 2009. na ZeGeVege festivalu održivog življenja (www.zegevege.com).

Fotografije životinja i više informacija o kampanji 'Ja volim životinje' i izgradnji utočišta Ianua može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr dok se pjesma i spot 'Nema isprike' mogu poslušati i vidjeti na www.youtube.com/afcroatia.

Tekst i glazbu za pjesmu 'Nema isprike' napisala je kantautorica Lea Dekleva, a aranžman je napisao Miro Buljan. Video spot snimio je i producirao Vanja Vascarac, a fotografirao je Filip Čargonja. Glasove su dali Marko Tolja, Tina Vukov, Toni Cetinski, Jelena Radan, Oliver Dragojević, Ines Bojanić, Lea Dekleva, Lana Banely, Maja Vučić, Massimo Savić, Iva Bagić, Detour, Leona Paraminski, Popper, Klinci s Ribnjaka i Zagrebački mališani. U kreativnom i medijskom smislu projektu se pridružila i dala svoj dobrovoljni udio kreativna agencija TBWA iz Zagreba i marketinška tvrtka b.i.p., dok je humanitarni telefon omogućio Markot.tel. Pokrovitelji kampanje su i hotel The Regent Esplanade, Jutarnji list, Iskon, HRT, Cro A Porter, Europlakat, Markot.tel, TBWA Zagreb, Zale, Arto, Vectordesign i Bauhaus Zagreb.

Utočište Ianua 4 [ 79.31 Kb ]Utočište Ianua 2 [ 114.47 Kb ]Utočište Ianua 5 [ 176.38 Kb ]Utočište Ianua 3 [ 100.67 Kb ]

Utočište Ianua 1 [ 67.88 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting