12.07.06. Odgovorni za smrt životinja!

| More

Roche, Novartis Pharmaceuticals i GlaxoSmithKline - odgovorni za smrt životinja

Uoči obilježavanja prvog Dana borbe protiv pokusa na životinjama, Prijatelji životinja organiziraju dvije akcije kako bi skrenuli pozornost na tvrtke Roche i Novartis Pharmaceuticals, koje izravno financiraju najozloglašeniji i najveći europski laboratorij Huntingdon Life Sciences (HLS) u Engleskoj!

Akcija ispred Novartis Pharmaceuticals održala se u srijedu, 12. 07., dok će se akcija ispred Rochea održati u petak, 14.07.2006. u 13 sati u Banjavčićevoj 22.

Više od 500 životinja dnevno ubiju u laboratorijima Huntingdon Life Sciences-a u brojnim testiranjima, od kojih su najčešća testiranja kemikalija, pesticida, kozmetike i sredstava za čišćenje. Niti jedan pas, mačka, primat, štakor, miš, kunić… u Huntigdonu ne ugleda svjetlost dana, niti jedna životinja ne izađe iz Huntingdona živa.

Huntingdon Life Sciences, Roche i Novartis Pharmaceuticals na žalost nisu jedini koji iza čvrsto zatvorenih vrata laboratorija ubijaju životinje. Tvrtka Glaxo Smith Kline također financira okrutne i bespotrebne pokuse na životinjama.

Stoga Prijatelji životinja ovim akcijama najavljuju i pozivaju hrvatsku javnost da se priključi prosvjedu na Dan borbe protiv pokusa na životinjama, u petak, 21.07.2006., kojim će se obilježiti prva obljetnica oslobođenja beagleova s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Ne zaboravljajući beagleove, dignimo svi zajedno glas protiv Rochea, Novartis Pharmaceuticals, GlaxoSmithKlinea, Plive i HLS-a te ostalih kompanija i laboratorija koji gomilaju bogatstvo ubijajući i mučeći životinje, a ujedno ugrožavajući ljudsko zdravlje!

'Pokusi na životinjama su ustrajali i još uvijek ustraju jer pružaju zakonsko utočište farmaceutskim tvrtkama. Zapravo, oni su sami po sebi u osnovi zloporaba. Uvijek postoji manje od pedeset posto šanse da će lijek testiran na životinjama dati iste rezultate kod ljudi… obično su postoci mnogo manji. To nije znanost. To je skupo i opasno kockanje.' - iz knjige Sacred Cows and Golden Geese, C. Ray Greek, MD i Jean Swingle Greek, DVM, 2000.

Prosvjed ispred Novartisa, Zagreb, 12. srpnja 2006.
Prosvjed ispred Novartisa 1
Prosvjed ispred Novartisa 2

Prosvjed ispred Rochea, Zagreb, 14. srpnja 2006.
Prosvjed ispred Rochea 1
Prosvjed ispred Rochea 2

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting