13.04.11. Za zabranu prodaje kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama

| More

Prijatelji životinja i Bojan Jambrošić pridružili se europskoj kampanji za zabranu prodaje kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama

- Pokrenuta peticija za europsku zakonsku regulativu kojom bi bila dopuštena samo prodaja kozmetike čiji sastojci nisu testirani na životinjama

Nakon već postojeće zabrane pokusa na životinjama u svrhu testiranja kozmetike i njihovih sastojaka koja je na snazi i u Hrvatskoj, Europska unija planira do 2013. godine zabraniti prodaju kozmetike čiji su sastojci ispitani na životinjama, s ciljem sprječavanja obavljanja pokusa izvan granica EU, a potom prodavanja unutar Unije.

Međutim, interesne skupine lobiraju prema pomicanju ovog datuma, u nekim slučajevima za čak deset godina, i to unatoč masovnom javnom protivljenju kozmetici koja je testirana na životinjama i već postojećim zabranama.

Prijatelji životinja, udruga članica Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama - ECEAE, pokreće u Hrvatskoj potpisivanje peticije za zabranu prodaje kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama.

Nakon što je sudjelovao u kampanji 'Budite bolji od okrutnosti', Bojan Jambrošić daje potporu i ovoj europskoj inicijativi pa će u srijedu, 13. travnja, u 12 sati, kod sata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pozivati građane Hrvatske da svojim potpisom pridonesu što bržoj zabrani prodaje kozmetičkih proizvoda koji su ispitani na životinjama.

Bojanu će se pridružiti i 'zečica' koja će dijeliti letke s tzv. bijelom listom, odnosno pozivom da se koriste samo proizvodi tvrtki koje ne testiraju na životinjama. Svi zainteresirani građani moći će odmah dati svoje potpise za ovu peticiju, a potpisi će se prikupljati i na redovnim informativnim štandovima Udruge te na www.prijatelji-zivotinja.hr.

'Prošle sam godine s Prijateljima životinja i kunićem pozivao ljude putem plakata, letaka i videa da ne koriste proizvode testirane na životinjama. Drago mi je da su mnogi zbog toga postali svjesni problema te da kupuju proizvode zbog kojih životinje nisu morale biti mučene i ubijane. Rado se pridružujem potpisivanju ove peticije i pozivam sve da svojim potpisima zaustavimo patnju tih nedužnih stvorenja - da budemo bolji od okrutnosti', izjavio je Bojan.

Prema posljednjim dostupnim podacima, više od 12 milijuna životinja godišnje koristi se u raznim pokusima u Europskoj uniji, što znači da svake minute više od deset životinja pati u bolnim i okrutnim pokusima. Ova zabrana značila bi jedan korak naprijed da se to zaustavi.

Obrazac peticije i video-snimka Bojana Jambrošića dostupni su na www.prijatelji-zivotinja.hr te na redovnim informativnim štandovima u Zagrebu: petkom navečer na Trgu kralja Tomislava i subotom prijepodne u Varšavskoj ulici, kod Trga Petra Preradovića.

Bojan - potpisivanje EU peticije 1 [ 93.78 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 2 [ 70.43 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 3 [ 83.45 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 4 [ 81.26 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 11 [ 90.11 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 6 [ 106.43 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 8 [ 82.24 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 9 [ 141.53 Kb ]Bojan - potpisivanje EU peticije 10Bojan - potpisivanje EU peticije 12 [ 102.37 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting