27.06.14. Zbrinjavanje napuštenih životinja u Rijeci

| More

GRAD RIJEKA
Gradonačelnik Vojko Obersnel
Korzo 16
51000 Rijeka

Poštovani gospodine Obersnel,

prije svega želimo Vam zahvaliti na vremenu koje ste izdvojili za razmatranje pronalaženja rješenja za nezbrinute i napuštene životinje u Rijeci, te što ste osobno reagirali na pritužbe Vaših građana u vezi skloništa.

Drago nam je da razumijete našu potrebu za reagiranjem. Moramo naglasiti kako su došla vremena u kojima skloništa za napuštene životinje postaju kompleksne javne ustanove od velikog edukacijskog značaja te zahtijevaju vrlo ozbiljan i stručan pristup.

Kvaliteta udomljavanja životinja i edukacija rezultat su velikog angažmana na kojem vjerujemo da grad Rijeka i Primorsko-goranska županija marljivo i predano rade budući da ste inicijatori i pokretači ideje, a ujedno i najveći investitor.

Pohvaljujemo Vaš trud vezan za izgradnju skloništa, te bismo željeli dodati kako naša Udruga aktivno surađuje s Ministarstvom poljoprivrede, Gradom Zagrebom te inozemnim udrugama i stoji Vam na raspolaganju.

Zakonom o zaštiti životinja jasno su određene obveze prihvaćanja napuštenih životinja i njihovo zbrinjavanje, nužnost programa oglašavanja i udomljavanja te na kraju obveza edukacije građana.

Sklonište koje nema politiku neusmrćivanja životinja i nema neprofitni karakter teško može raditi prema dobrobiti životinja i interesu građana i time odredbe Zakona o zaštiti životinja ne bi bile zadovoljene, kao ni moralna obveza prema napuštenim psima i građanima u čije se ime izdvaja novac.

Vjerujemo da kao gradonačelnik ne želite biti ubojica pasa odnosno napuštenih životinja već ponosno stajati iza modernih i humanih projekata koji će biti na čast gradu Rijeci stoga podržavamo izgradnju 'no-kill' skloništa za napuštene životinje, te nudimo suradnju i svoje iskustovo u rješavanju navedene problematike.

U vjeri za skorim poboljšanjem situacije i prilikom za susretom, lijepo Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Prijatelja životinja

U Zagrebu, 27. lipnja 2014.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting