21.09.20. Besplatno ustupanje pripreme za jumbo plakate i letke vezane za kastraciju pasa i mačaka

| More

Jedinicama regionalne i lokalne samouprave
- svima

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom izlaska nove kampanje pod nazivom „Psi i mačke ne znaju zbrajati, ali znaju množiti se“ koja upozorava na visoku reproduktivnu snagu pasa i mačaka zbog koje je važno njihovo razmnožavanje kontrolirati trajnom sterilizacijom, odnosno kastracijom.

Ovim putem molimo Vas i pozivamo da iskoristite priliku i da preuzmete pripreme za plakate koje smo izradili u svrhu kampanje, tiskate ih i stavite na svoje vlastite panoe ili panoe tvrtki s kojima surađujete.

Gotove pripreme možete bez naknade preuzeti s poveznice na https://cutt.ly/QfKPklS. Ako trebate drukčije dimenzije pripreme plakata, obratite nam se putem e-maila i rado ćemo ih za Vas napraviti te Vam ih ustupiti. Molimo Vas da na navedeno potaknete i sve svoje lokalne zajednice.
Plakat na slikovit način pojašnjava kako se broj pasa i mačaka, ako se ne kontrolira trajnom
sterilizacijom, može udeseterostručiti u samo nekoliko godina te izravno upozorava na zakonsku
obavezu kontrole razmnožavanja pasa i mačaka.

Osim kampanje s jumbo plakatima, za sve jedinice regionalne i lokalne samouprave pripremili smo i letak o dobrobitima trajne sterilizacije pasa i mačaka i vezanim zakonskim obavezama. Priprema za letak je u formatu koji je prilagođen tisku veličine uplatnice kako bi jednostavno i jeftino završio u svim kućanstvima, a ujedno je prikladan za škole. Letak možete bez naknade preuzeti s poveznice na https://cutt.ly/WfKAggL.

Distribucija letaka i postavljanje plakata u skladu je sa zakonskom obavezom iz članka 69. Zakona o zaštiti životinja: „Nadležna tijela državne uprave i tijela jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave obvezna su razvijati svijest javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.“

Ovakvi načini informiranja i edukacije građana u bitnome mogu pomoći u provedbi zakonskih obaveza i pridonijeti uštedi. Uz obilazak svih kućanstava s ciljem potpune kontrole mikročipiranja svih pasa i propisivanje trajne sterilizacije kao kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz propisane izuzetke, te uz financiranje i subvencioniranje kastracije skrbničkih životinja, glavni su alat koji dugoročno rješava uzroke problema, odnosno podiže odgovornost pojedinaca.

Ako ste navedeni letak već podijelili, slobodno nam se javite i za ostale vrste plakata i letaka koji
pozivaju na zakonske obaveze skrbnika pasa i mačaka poput označavanja mikročipom te apela za udomljavanjem pasa i mačaka umjesto kupnje životinja, a javite nam se i ako niste dobili svoj
primjerak brošure o provedbi Zakona o zaštiti životinja.

Stojimo Vam na raspolaganju za sve informacije i dobre primjere iz prakse, a više informacija možete pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu 21. rujna 2020.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting