13.12.10. Zahtjev za korekcijom cijena mikročipiranja pasa i mačaka

| More

HRVATSKA VETERINARSKA KOMORA
dr. sc. Anđelko Gašpar, dr. vet. med.
tajnik Komore
Planinska 2a
10000 Zagreb

Predmet: Zahtjev za korekcijom cijena mikročipiranja pasa i mačaka

Poštovani gospodine Gašpar,

želimo Vam skrenuti pozornost na još jedan problem kojega možemo riješiti u suradnji s Hrvatskom veterinarskom komorom.

Vjerujemo da ste i sami svjesni važnosti mikročipiranja, donošenja Pravilinika o označavanju pasa (Narodne novine, br. 72/10.) kojim je ono obvezno, ali je važno i omogućiti i poticati provedbu odredbe Pravilnika.

Ovdje nalazimo ulogu Hrvatske veterinarske komore izuzetno važnom jer svojim aktivnim sudjelovanjem može poduprijeti i pridonijeti uspješnom završetku kampanje za obavezno mikročipiranje svih pasa, neovisno o njihovoj dobi.

Smanjenje cijene mikročipiranja u odnosu na već postojeće smanjenje proizvođačke cijene mikročipa, te s obzirom na novi Pravilnik, za svekoliko građanstvo doprinijelo bi boljoj i bržoj provedbi obaveznog mikročipiranja, tj. većem odazivu građana, a time i većem prihodu veterinarskih stanica.

Smanjenjem cijena mikročipiranja također biste dobili priliku još jednom obavijestiti javnost o zakonskoj obavezi, kao i mogućnost objave sudjelovanja i doprinosa Komore u kampanji.

Manja cijena mikročipiranja pomogla bi i udrugama i skloništima pod čiju skrb dolaze upravo nemikročipirani psi, a koje trebaju mikročipirati sve životinje pri ulasku u sklonište. S obzirom na to da je problem napuštanja životinja u Hrvatskoj velik, a mnogim udrugama je problem i nabavka hrane za životinje, smanjenje cijene bi uvelike pomoglo, ponajprije zbog trenutno gotovo svakodnevne potrebe za mikročipiranjem pasa.

Stoga Vas molimo da smanjite cijenu mikročipiranja što je više moguće i obavijestite nas kada će nove cijene stupiti na snagu.

Unaprijed hvala!

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik Udruge

U Zagrebu, 13. prosinca 2010.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting