28.06.17. Dopis gradovima o obaveznom skrbništvu pasa i ustupanju vizuala kampanje 'Obitelj na more, a pas na ulicu?'

| More

-svim gradovima-
n/r gradonačelnik/ica

Predmet: Besplatno ustupanje vizuala kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?” i letka o obavezama skrbnika pasa prema Zakonu o zaštiti životinja

Poštovani,

udruga Prijatelji životinja i ove godine nastavlja sad već tradicionalnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?”, s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja. Vizuale pod sloganom „Tvoj izbor, tvoja odgovornost” ostvarili smo u suradnji s manekenkom Zvončicom Vucković, pod kreativnim vodstvom Viktora Drage.

Ove godine naglasak je stavljen na obavezu mikročipiranja pasa s obzirom na to da je ova zakonska obaveza na snazi od 2004. godine, s propisanom kaznom do 6000 kuna, a unatoč tome u Hrvatskoj čak 30 posto građana nije ispunilo tu osnovnu obavezu.

Problem neodgovornog ljudskog postupanja i napuštanja životinja prisutan je u svim gradovima i županijama Hrvatske, zbog čega je neophodno provoditi zakonske odredbe, kontrolirati građane i sankcionirati neodgovorne, kao i podizati razinu društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takva ponašanja.

Uz kontrolu obveznog mikročipiranja, kontrolu razmnožavanja, zbrinjavanja i oglašavanja te drugih obaveza, jedinice lokalne samouprave obavezne su, prema Zakona o zaštiti životinja, razvijati svijest javnosti o zaštiti životinja.

Stoga Vam nudimo besplatne vizuale naše kampanje koje možete koristiti za izradu jumbo ili manjih plakata te internetskih objava. Na taj način izravno pridonosite zajedničkom nastojanju smanjenja broja napuštenih životinja i ispunjavate dio zakonskih odredbi.

Molimo Vas da nam javite na koji biste način željeli iskoristiti spomenuti vizual kako bismo Vam mogli poslati odgovarajuće pripreme.

Uz vizuale kampanje, nudimo Vam i gotovu grafičku pripremu dvostranog informativnog letka o obavezama skrbnika pasa. Navedeni letak možete tiskati i distribuirati te time također ispuniti jednu od obaveza propisanih Zakonom o zaštiti životinja.

Letak je izrađen u suradnji s Udrugom gradova, a Grad Rijeka već je prepoznao priliku i tiskao letak u 50 000 primjeraka koji će građani dobiti uz račune za komunalije za lipanj.

Očekujemo Vaš odaziv i vezano za letak te se veselimo Vašem brzom javljanju.

S poštovanjem,

Matko Boršić
koordinator Mreže za zaštite životinja

Tvoj izbor, tvoja odgovornost [ 140.37 Kb ]Letak - Zakonske obaveze skrbnika pasa 1 [ 289.86 Kb ]Letak - Zakonske obaveze skrbnika pasa 2 [ 289.43 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting