22.04.03. Prosvjedi protiv cirkusa se nastavljaju

| More

Pod sloganom 'Cirkus DA, životinjske točke NE', danas, u utorak 22. travnja, u 16:30 sati prije prvog nastupa cirkusa Embell Riva udruga Prijatelji životinja nastavlja s prosvjedima protiv okrutnosti životinja u cirkuskim točkama. Ovim prosvjedom Prijatelji životinja skrenut će pozornost građanima i javnosti na patnje životinja kojima su ove izložene tijekom čitavog svog života.

Balansiranje na užetu i gorući obruči nisu zabava!

'Ne slažemo se s time da se životinje dresiraju kako bi izvodile trikove. Više volimo taj posao dati ljudskim bićima', rekao je Pierre Parisien iz obnovljene skupine Cirque du Soleil iz Quebeca koja je razvila cirkusku renesansu širom svijeta. 'To su životinje, a ne izvođači. Morale bi biti u džungli', rekao je artistički direktor te skupine. 'Ne slažemo se s načinom na koji se životinje dresiraju i nisam siguran da slonovi i tigrovi pola života moraju provesti u kavezu i izvoditi trikove širom svijeta', kazao je. 'Više nikada nećemo imati životinje u našim predstavama', dodao je.

Ako mogu Beč i Venecija može i Zagreb

Potaknuti primjerima brojnih gradova diljem svijeta, Prijatelji životinja uputili su gradonačelnici Vlasti Pavić i Gradskom poglavarstvu zahtjev za zabranom nastupa cirkusa sa životinjskim točkama i u našem gradu. Isti zahtjev u ime Udruge poslan je i u dvadesetak većih gradova u Hrvatskoj.

Peticija za zabranu nastupa cirkusa sa životinjskim točkama potpisuje se u svim gradovima gdje postoje podružnice Prijatelja životinja, kao i na Internet stranicama Udruge www.prijatelji-zivotinja.hr te će biti predana gradskim vijećima u sklopu zahtjeva za zabranu cirkusa.

Cirkus Embell Riva 3Cirkus Embell Riva 1Cirkus Embell Riva 2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting