25.09.01. Zabrana cirkusa

| More

Prosvjedu povodom dolaska cirkusa Medrano u Zagreb

Obavještavamo vas da danas 25.09.01. u 19 sati udruga Prijatelji životinja organizira miran prosvjed ispred cirkusa Medrano na Zagrebackom Velesajmu zbog nepotrebnog zlostavljanja životinja u cirkusima za ljudsku zabavu.

Ulomak iz letka koji će biti podijeljen na prosvjedu:

OKRUTNOST NIJE ZABAVA

Jeste li se ikad zapitali kako je moguće 'naučiti' divljeg lava ili tigra, navikla na slobodu džungle, da sjedi na stolici mirno kao bubica i da po zapovijedi skače kroz gorući obruč? Ili, kako se postiže da medvjedi balansiraju hodajući po žici visoko iznad tla? Ili, da konji hodaju na stražnjim nogama? Ukratko, kako se primorava životinje da izvode radnje posve neprirodne za njih, za koje one nikada neće razumjeti zbog čega bi ih trebale izvoditi? Kako 'objasniti' divljoj životinji koja ne razumije naš jezik da se od nje traži da sjedne mirno na stolicu oponašajući čovjeka?

Onima koji su upoznali svijet cirkuskih životinja iznutra, u ogromnoj većini slučajeva odgovor je: terorom, strahovitim torturama i mučenjima.

Životinje u cirkusu pate, njihov život je jadan. Život pun mučnih agresivnih dresura, napornih putovanja u uskim kavezima, napornih predstava koje one ne žele niti zaslužuju, od grada do grada, pa opet u kavez, dok ne podivljaju ili obole.

Sve to da bi se mi zabavili, da bi se nasmijali njihovoj patnji, ne zaboravite da životinje nisu u cirkusu dobrovoljno, i da cirkusi mogu biti jednako zabavni bez patnji zivotinja.

Zar itko želi biti dio toga, zar životinje moraju to proživljavati?

Kao rezultat kampanja i educiranja ljudi, cirkusima čije predstave uključuju i životinje zabranjeno je nastupanje u mnogim područjima svijeta.

ŠTO MOŽETE UČINITI:

jutarnji_medrano [ 89.97 Kb ]vecernji_medrano [ 121.95 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting