15.07.10. Projekcija 'Zaljeva' u Biogradu na Moru

| More

Prijatelji životinja pozivaju na projekciju Oskarom nagrađenog dokumentarca 'Zaljev' u Biogradu na Moru

- Informativni štand i projekcija filma 'Zaljev' o nepoznatoj strani 'zabavne' industrije iskorištavanja životinja i njenog utjecaja na cijeli biosustav

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradom Biogradom i udrugom za zaštitu životinja 'Anima' poziva građane da posjete informativni štand koji će biti postavljen u utorak, 13. srpnja, te u srijedu, 14. srpnja, u 19 sati ispred Poglavarstva.

Na štandu će se moći dobiti tiskani edukativni materijali i besplatne dvd kompilacije o pravima životinja i ekologiji, a svi će zainteresirani imati priliku potpisati peticiju protiv usmrćivanja životinja u skloništima.

Prijatelji životinja u suradnji s distributerskom kućom RESTART i Lushem, pozivaju i na projekciju filma 'Zaljev' (The Cove) koji će sljedeći dan, 15. srpnja, u 18 sati biti prikazan u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru. Ulaz je slobodan, a svi su posjetitelji pozvani na otvorenu raspravu nakon filma.

'Zaljev' je višestruko nagrađivan dokumentarac koji prati priču Richarda O'Barryja, bivšeg svjetskog dresera delfina, koji shvaća da je dresura bila greška i da životinje imaju pravo na svoju slobodu. Zajedno s ekipom aktivista, filmaša i ronioca odlazi u misiju prodiranja u skriveni zaljev u Japanu i otkrivanja istine o 'zabavnoj industriji'.

Film, nagrađen Oskarom, dinamične radnje i na uzbudljiv način vodi nas kroz skrivenu stranu dresure dupina i odnosa prema morskim sisavcima u Japanu.

Distributer Zaljeva za hrvatsko tržište je RESTART, udruga usmjerena na izdavaštvo i distribuciju kreativnih angažiranih dokumentarnih filmova na području zemalja bivše Jugoslavije.

Prijatelji životinja žele privući pozornost na iskorištavanje životinja u zabavne svrhe i razotkriti skrivenu stranu industrije koja remeti prirodna staništa morskih životinja, što utječe na cijeli biosustav, pa tako i ljude. Također žele ukazati na načine na koje mogu pomoći morskim sisavcima- kako edukacijom i izgradnjom stava protiv njihova ubijanja, tako i promjenom svoje prehrane na način da ne jedu meso riba, te na taj način spase oceane i živote u njemu.

Projekcija i štand u Biogradu 1 [ 462.21 Kb ]Projekcija i štand u Biogradu 2 [ 366.43 Kb ]Projekcija i štand u Biogradu 5 [ 357.29 Kb ]Projekcija i štand u Biogradu 3 [ 299.74 Kb ]Projekcija i štand u Biogradu 4 [ 337.35 Kb ]

Vezane teme

Zaljev - The Cove - film [ 116.11 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting