Kampanja 'Za Hrvatsku bez krzna' 2013.

| More

Nastavak kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna' u 2013. godini

Boris Novković priključio se u veljači 2013. godine kampanji 'Za Hrvatsku bez krzna' fotografirajući se za plakate s porukom 'I malo krzna jednako boli'.

Svoju potporu udruzi Prijatelji životinja izrazio je riječima:

Dragi moji,

ovaj moj mali obol i vapaj puno većeg krika koji udruga Prijatelji životinja šalje javnosti već godinama samo je malo zrno u cijelom pijesku ogromne pustinje, ali povezano sa svim zrncima čini pješčanu nepreglednost. Tako smo svi mi u zajedničkom nastojanju povezani i činimo moćne dine. Pričam o povezanosti jer sve na ovome svijetu zapravo je jedno. Svi smo mi jedno i tako bliski i blizu jedni drugima, a da toga nismo niti svjesni. Upravo zlorabljenjem drugih, uništavanjem drugih vrsta, bića i naših drukčijih prijatelja s kojima dijelimo ovaj svijet – a sve radi hira koji je apsolutno nadomjestiv - narušavamo prirodnu ravnotežu, odmažemo sebi i, još gore, svojoj djeci i njihovim potomcima. Ako je krzno imalo neku svrhu u vrijeme starih, prvotnih i primitivnih civilizacija kada nije postojala zamjena za to, danas kada postoje adekvatne i kvalitetnije zamjene od originala to nema nikakvog smisla osim nasilja i uništavanja prirodne ravnoteže iz obijesti. Zato budite dio jednog svemira, jednog zajedničkog višeg ja, jedne božanske svijesti i ljubavi i, recite NE nasilju, recite NE ubijanju, recite NE okrutnosti, recite NE krznu.

Za udrugu Prijatelji životinja,

Boris Novković

Nakon objavljenih plakata 'I malo krzna jednako boli' Boris Novković snimio je i kratki film o životinjama iskorištavanima zbog njihova krzna u sklopu kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'.

U kratkom videu Boris se obraća javnosti objašnjavajući što se događa životinjama uzgajanima, lovljenima i iskorištavanima za potrebe modne industrije te poziva da se odijevamo u trgovinama koje u svojoj ponudi ne drže životinjsko krzno.

Potresan, ali edukativan video snimio je i režira Tomislav Pović, koji je ujedno i autor prvog filma Prijatelja životinja 'Budite bolji od okrutnosti', realiziranog u suradnji s Bojanom Jambrošićem.

Za Hrvatsku bez krzna

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting