23.02.08. Prosvjed protiv krzna u Sloveniji

| More

Prijatelji životinja pozivaju i najavljuju odlazak na međunarodni

Pedeset i dvoje aktivista i simpatizera udruge Prijatelji životinja, zajedno s aktivistima iz Slovenije, Austrije i Njemačke, sudjelovat će na međunarodnom prosvjedu protiv krzna u Sloveniji. Prosvjed će se održati u subotu, 23. veljače 2008. u 11 sati u Ljubljani.

Naglasak ovog prosvjeda protiv krzna u Sloveniji bit će stavljen na pokolj tuljana u Kanadi. Drugim riječima, prosvjednici iz Slovenije i susjednih zemalja apelirat će na vladu Slovenije, kao zemlje predsjedavateljice Europske unije, da zauzme čvrst stav unutar Europske unije za zabranu bilo kakve trgovine krznom i ostalim proizvodima od tuljana.

Tijekom velike svjetske kampanje za zabranu trgovine proizvodima od tuljana diljem Europe koju su pokrenuli Prijatelji životinja iz Hrvatske, Scandinavian Anti-Sealing Coalition, Campaigns Against The Cruelty to Animals iz Kanade i Atlantic Canadian Anti-Sealing Coalition, Prijatelji životinja kontaktirali su više od 1500 predsjednika država, premijera, članova vlada i parlamenata, političkih stranaka i klubova zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu i nacionalnim parlamentima zemalja članica Europske unije.

Nacionalne zabrane za trgovinu krznom i ostalim proizvodima od tuljana do sada su u Europi donijele Slovenija, Hrvatska, Belgija, Nizozemska i Letonija.

Autobus za organizirani odlazak na prosvjed u Ljubljani kreće iz Zagreba u subotu, 23. veljače 2008. u 7:30 sati ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Prijatelji životinja sudjelovali na prosvjedu protiv krzna u spomen na dr. Janeza Drnovšeka

PROSVJED U SPOMEN NA JANEZA DRNOVŠEKA

Stotinu i pedeset ljudi okupilo se u prosvjednoj povorci protiv ubijanja životinja za krzno koja je jedan sat marširala središtem Ljubljane 23. veljače 2008. godine, a prosvjedni skup bio je posvećen dr. Janezu Drnovšeku, veganu, borcu za prava životinja i po drugim nastojanjima iznimnom čovjeku. Aktivisti, među kojima je bilo i pedeset članova udruge Prijatelji životinja, nosili su crne vrpce na ruci, a na vrhuncu vrlo glasnog prosvjeda održali su minutu šutnje odajući počast čovjeku koji bi se vrlo rado, da je to mogao, pridružio i jednako glasno digao glas za životinje i njihova prava.

Intervju s dr. Janezom Drnovšekom može se pročitati ovdje, a ulomak iz njegove knjige u rubrici Literatura.

Pomislite samo na koncentracijske logore u kojima na malom prostoru drže tisuće krava, pilića i svinja, da bi ih na kraju zaklali.

Janez Drnovšek

Prosvjed protiv krzna u Sloveniji 3 [ 102.74 Kb ]Prosvjed protiv krzna u SlovenijiProsvjed protiv krzna u Sloveniji 6 [ 85.50 Kb ]Prosvjed protiv krzna u SlovenijiProsvjed protiv krzna u Sloveniji 4 [ 88.82 Kb ]Prosvjed protiv krzna u Sloveniji 5 [ 72.66 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting