29.07.15. I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna

| More

Prijatelji životinja predstavljaju šokantni video češke organizacije koji vjerno dočarava uvjete držanja životinja u industriji krzna

- Građani Češke podržavaju kampanju za uvođenje zabrane uzgoja životinja radi krzna i u njhovoj zemlji.

Nakon brojnih izvještaja aktivista tijekom kojih je ukazano na brojne nepravilosti i loš tretman životinja na farmama krzna, građani Češke podržali su inicijativu da se uzgoj životinja radi krzna zabrani i u toj državi. Sve je više država koje temeljem zakona ukidaju uzgoj životinja radi krzna uslijed sve očitijih spoznaja o nemogućnosti poštivanja osnovnih uvjeta za život i dobrobit životinja koje se iskorištavaju zbog obijesti odijevanja u životinjsko krzno.

Video organizacije Obraz snimljen je na češkim farmama i predstavlja realni odraz uvjeta na farmama u kojima obitavaju životinje tijekom svojih kratkih života gdje god se one uzgajale. Rođene su i ubijene u zatočeništvu, a uvjeti u kojima žive im donose depresiju, strah i stres uslijed kojih razvijaju stereotipno ponašanje. Ponavljaju repetitivne radnje i samoozljeđuju se, što dovodi i do brojnih infekcija te bolesti.

Zbog krzna najčešće stradavaju lisice, kune, tvorovi i činčile. Prema anketi javnog mnijenja provedenoj 2013. godine, 68% čeških građana podržava inicijativu da se zabrani uzgoj životinja radi krzna.

Uspredbe radi, u Hrvatskoj je zabranu uzgoja životinja radi krzna, netom prije njezina donošenja, podržalo više od 70% građana. Zabrana je postignuta u sklopu Zakona o zaštiti životinja 2007. godine s prijelaznim razdobljem od čak deset godina. Do danas preostala je svega petina uzgajivača koji se još nisu uskladili sa zakonskom odredbom, a do punog stupanja zabrane na snagu preostalo je još dvije godine.

Dok svakim danom dolaze nove vijesti o zabrani uzgoja životnja zbog krzna, paradoksalno je da hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede pokušava unazaditi postojeći Zakon o zaštiti životinja i to radeći iznimku u zabrani za činčile koje su jedine životinje koje se radi krzna uzgajaju u Hrvatskoj.

Saznajte kako pomoći zaustaviti ubijanje životinja zbog krzna na sljedećem linku.

Video o industriji krzna možete pogledati u nastavku, kao i na našem YouTube kanalu.

Video je preveden s dogovoru s autorom, češkom organizacijom OBRAZ - Animal Defenders. Saznajte više o situaciji u Češkoj i potpisom peticije podržite većinu čeških građana tražeći da se uzgoj životinja radi krzna i tamo zabrani: http://www.obrancizvirat.cz/en/petition

I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna [ 116.97 Kb ]I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna [ 119.68 Kb ]I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna [ 173.50 Kb ]I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna [ 145.02 Kb ]I Češka prema zabrani uzgoja životinja radi krzna [ 144.54 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting