13.10.08. Student iz Hrvatske pobjednik natječaja 'Dizajnom protiv krzna'

| More

'Design Against fur' i Prijatelji životinja objavljuju pobjednike međunarodnog natječaja u dizajnu za studente

'Design Against Fur', međunarodni natječaj za studente sa savješću, i Prijatelji životinja hrvatskoj javnosti s radošću objavljuju pobjednike europskog i međunarodnog regijskog natječaja za 2008. godinu.

1. mjesto: Tomislav Stančić, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatska
2. mjesto: Mildred Dandelot, Haute ecole d'art et de design, Ženeva, Švicarska
3. mjesto: Olga Peshkova, Queensland College of Art, Griffith University, Australija

U izradi pobjedničkog rada Tomislavu Stančiću pomogao je student Marin Mimica. Nadalje, jedanaestero studenata nagrađeno je Posebnim priznanjem sudaca, a trinaestero studenata dobilo je pohvale. Studenti iz Australije posebno su bili uspješni, osiguravši deset nagrada od mogućih 28.

Studenti dizajneri upućeni su da osmisle poruku za zaštitu životinja, fokusirajući se pri tom na okrutnost nad životinjama u proizvodnji pravoga krzna. Više od 65 milijuna životinja godišnje ubije se zbog njihova krzna, od kojih je većina pretvorena u modnu odjeću i dodatke.

Udruga Prijatelji životinja organizira izložbu svih 40 radova iz Hrvatske koji su se natjecali u Studentskom centru, u predvorju studentske menze, Savska cesta 25, Zagreb, od 13. - 17. listopada. Primopredaja pohvala i certifikata održat će se na konferenciji za medije u utorak 14. listopada u 11 sati na istom mjestu.

Komentirajući ovogodišnji natječaj, Shely Bryan, organizatorica ovogodišnjeg europskog i međunarodnog natječaja 'Design Against Fur', izjavila je: 'Europski i međunarodni krug natječaja postaje sve jači, s više od 1000 sudionika iz više od 50 zemalja. To je uistinu međunarodno natjecanje. Čestitam svim studentima koji su sudjelovali i njihovim učiteljima, i zahvaljujem im što su svoje značajne dizajnerske vještine iskoristili kako bi prenijeli snažnu poruku - krzno je okrutno, ne kupujte ga, ne nosite ga.'

Osvrnuvši se na pobjednički rad, Ivana Surjan iz Prijatelja životinja, organizatorica natječaja za Hrvatsku, dodala je: 'Tomislavov pobjednički uradak je odličan i čestitam mu što je osvojio prvu nagradu. Ovo je prvi put da je Hrvatska sudjelovala na natječaju i radujemo se još većem broju prijavljenih studenata za natječaj "Design Against Fur" iduće godine!'

Najbolja tri uratka iz europskog i međunarodnog natječaja sada će ići u drugi krug kako bi bili ocijenjeni, zajedno s pobjednicima iz drugih 'Design Against Fur' regija (Kina, Sjeverna Amerika, Rusija te Velika Britanija i Irska) za 'Veliku nagradu'.

Ista umjetnička djela također će biti prijavljena za 'Nagradu po izboru publike', a za njih će javnost glasovati putem interneta. Glasovanje će se održati tijekom mjeseca studenoga, a glas za vaš najomiljeniji pobjednički dizajn možete dati na www.designagainstfur.com.

Detalji o natječaju za 2009. godinu - koji je otvoren za sve studente diljem svijeta - moći će se vidjeti od mjeseca studenog na www.designagainstfur.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.

'Design Against Fur' godišnji je međunarodni natječaj za studente, koji se provodi u pet regija: Kina, Europa i međunarodno, Sjeverna Amerika, Rusija te Velika Britanija i Irska. Sada u svojoj šestoj godini, natječaj redovito privuče više od 7000 sudionika iz više od 60 zemalja.

DAF promocija 1 [ 100.21 Kb ]DAF promocija 2 [ 108.09 Kb ]DAF promocija (Željka Tkalec) [ 103.19 Kb ]DAF promocija (Josip Bota) [ 98.04 Kb ]DAF promocija (Tomislav Stančić) [ 87.40 Kb ]

Vezane teme

DAF - 1. mjesto - Tomislav Stančić [ 346.77 Kb ]DAF-2. mjesto - Mildred Dandelot [ 83.65 Kb ]DAF-3. mjesto - Olga Peshkova [ 142.50 Kb ]DAF - Željka Tkalec [ 65.47 Kb ]DAF - Josip Bota [ 42.34 Kb ]DAF - Miroljub Anastasov (posebno priznanje sudaca) [ 245.36 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting