31.01.22. Dolce & Gabbana odbacuje životinjsko krzno!

| More

Budućnost bez krzna: Talijanski luksuzni brend pridružuje se Armaniju, Gucciju, Versaceu…

lisica u kavezu [ 186.98 Kb ]

- Italija je 2021. zabranila uzgoj životinja za krzno, što je stupilo na snagu 1. siječnja 2022.

Organizacija Fur Free Alliance i njezinih gotovo 50 članica diljem svijeta, među kojima je i udruga Prijatelji životinja, objavila je odličnu vijest da talijanski luksuzni brend Dolce & Gabbana od 2022. više ne koristi životinjsko krzno ni u jednoj svojoj kolekciji! Nova politika u skladu je sa smjernicama Fur Free Alliancea. Dolce & Gabbana surađivat će s krznarima na prelasku na ekološki prihvatljivo umjetno krzno kao odgovor na promjene ukusa potrošača.

Fedele Usai, službenik za grupnu komunikaciju i marketing u modnoj kući Dolce & Gabbana, izjavio je: „Dolce & Gabbana radi na održivijoj budućnosti koja ne može tolerirati korištenje životinjskoga krzna. Cjelokupni modni sustav ima značajnu društvenu odgovornost, koju treba promovirati i poticati. Integrirat ćemo inovativne materijale u naše kolekcije i razvijati ekološki prihvatljive proizvodne procese, a istovremeno čuvati radna mjesta i znanje obrtnika u opasnosti od nestajanja.”

Joh Vinding, predsjednik međunarodne koalicije Fur Free Alliance, koja se zalaže za prestanak iskorištavanja i ubijanja životinja radi krzna, rekao je: „Slavimo brend Dolce & Gabbana jer je prekinuo povezanost s okrutnošću krzna i prešao na humanije i inovativnije materijale. Svijet se mijenja i brendovi poput Dolce & Gabbana opravdano se prilagođavaju potrošaču koji evoluira, koji želi da tvrtke zauzmu stav protiv okrutnosti prema životinjama i uvedu inovacije za održiviju budućnost.”

I udruga Prijatelji životinja pozdravlja ovu odluku modnog diva: „Drago nam je da se ovako pohvalan potez velikog modnog imena kao što je Dolce & Gabbana nastavlja na zabranu uzgoja životinja radi krzna u Italiji, koja je donesena prošle godine, a stupila je na snagu 1. siječnja 2022. Uzgoj životinja za krzno iznimno je bešćutan. Životinje cijeli život provode zatvorene u tijesnim, prljavim kavezima u kojima se ne mogu kretati, a na kraju ih ubijaju lomljenjem vratova, gušenjem, trovanjem ili genitalnom elektrokucijom. Stoga je odbacivanje krzna jedini način pomoći nesretnim životinjama koje pate i umiru zbog ljudske taštine.”

Dolce & Gabbana tako se pridružuje rastućoj listi modnih kuća koje su se obvezale izbaciti životinjsko krzno iz svojih kolekcija uključujući talijanske brendove Armani, Gucci, Prada, Versace, Moncler i globalnog lidera u online luksuznoj modi Yoox Net-a-Porter. Krznu su rekla NE i velika imena svijeta mode: Adidas, Burberry, Michael Kors, Jimmy Choo i drugi.

Hrvatska i deseci drugih država već zabranom uzgoja životinja za krzno štite kune, činčile i druge krznaše. Natrpavanje bolesnih životinja u nehigijenske uvjete na farmama krzna stvara savršeno uzgajalište smrtonosnih bolesti. Zbog pojave bolesti COVID-19 na farmama krzna diljem svijeta već su ubijeni deseci milijuna životinja. Stoga Prijatelji životinja pozivaju sve da ne kupuju i ne nose proizvode koji sadrže krzno, kožu, perje i svilu, već da se okrenu sveprisutnim etičkim i ekološkim alternativama.

dolce & Gabbana [ 921.32 Kb ]

Vezane teme

dolce & Gabbana [ 862.65 Kb ]krzno [ 116.00 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting