29.11.01. Krzno

| More

Udruga Prijatelji životinja prosvjeduje protiv uzgoja životinja za krzno kao i nošenja krznenih kaputa u četvrtak 29.11.2001. u 12:00 sati na Trgu bana Jelačića.

Krzno je neopisiva okrutnost. Životinje na farmama krzna provedu cijeli život skućene u malim prljavim kavezima, poludjele od stresa i dosade završavaju ubijene analnim ili vaginalnim strujnim udarom, gušenjem, trovanjem plinom ili slamanjem njihova vrata, a ponekad ostaju samo ošamućene i živima im se dere koža.

Sve se to događa u današnje doba raznolikosti odjevnih predmeta, kada nam uistinu nije potrebno da nanosimo toliku bol i nosimo leševe nevinih životinja na sebi.

Što znaći toplina kaputa ako nam srce ostaje hladno!

Hrvatska ima veliki uzgoj činčila koje završavaju na krznenim kaputima, a za jedan krzneni kaput potrebno je slomiti vratove i do dvijesto tih malih životinjica.

Chinchilla d.o.o. je u samo šest mjeseci napravila 10.5 tona leševa oderanih životinja. S obzirom kako je činčila mala životinja ta brojka zvuči stravično. Tu se naravno postavlja i ekološko pitanje odlaganja takvog otpada, kao i pitanje kemikalija koje se koriste za zaštitu i preradu krzna.

Zar itko želi biti dio toga, podržavati kupnjom bunde toliku bespotrebnu okrutnost, zar itko može naći opravdanje za takav zločin nad životinjama?

Životinje uhvačene u prirodi hvataju se nazubljenim čeličnim klopkama koje im propadaju šape i tijela te pate satima i danima prije nego što im lovci razderu prsa ili slome vratove. U zamkama ostaju i mnogi psi, mačke i ostale životinje uhvačene 'greškom'.

Pomognite nam da informiramo i osvjestimo ljude, da zaustavimo bespotrebnu patnju!

krzno1krzno3krzno4

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting