22.12.21. Italija zabranila uzgoj životinja radi krzna!

| More

- Hrvatska i deseci drugih država već zabranom uzgoja štite kune, činčile i druge krznaše

Italija zabranila uzgoj životinja radi krzna [ 1.50 Mb ]

Talijanski parlament izglasao je zabranu uzgoja životinja radi krzna od 1. siječnja 2022. godine! Ova lijepa vijest došla je kao poklon za pod bor svima kojima je imalo stalo do životinja. Posebno je obradovala talijanske aktiviste, koji su, kao i udruga Prijatelji životinja ranije u Hrvatskoj, godinama neumorno nizali kampanje i osvještavali javnost s ciljem da okrutnost deranja životinja radi njihova krzna postane dio sramotne povijesti njihove države.

Naši susjedi ponose se ovim važnim korakom, koji je Hrvatska već napravila, i pridružuju se velikom nizu država koje su odlučno i zauvijek rekle NE ubijanju životinja radi krzna. „Italija je ovim potezom postala civiliziranija zemlja. Priveli smo kraju okrutnu, nesuvremenu i neopravdanu industriju za čije postojanje nema razloga u građanskom društvu u kojemu je vrijednost poštovanja životinja kao živih bića, na sreću, više raširena i ukorijenjena”, izjavila je Simone Pavesi, voditeljica projekta Animal Free Fashion organizacije LAV.

Svake godine u Italiji se ubijalo više od 60 000 kanadskih kuna radi njihova krzna. Početkom 2020. godine, nakon proboja epidemije koronavirusa na nizozemske farme kuna, talijanski aktivisti započeli su s oštrom kampanjom i uspjeli privremeno obustaviti ubijanje kanadskih kuna na farmama do 31. prosinca 2021. godine. Ta odredba spriječila je razmnožavanje i rađanje 40 000 kuna koje bi živjele u brutalnim uvjetima i, nakon bolne smrti, postale krzneni kaputi ili privjesci. Odredba je ujedno spriječila rizik od nastanka novih epidemija Covida-19, koje su u međuvremenu izbile i na dvije talijanske farme. Novom kampanjom, pokrenutom u listopadu ove godine, uspjeli su zauvijek zapečatiti to privremeno rješenje i potpuno zabraniti uzgoj životinja radi krzna!

Samo u proteklih pet godina zabrinutost za dobrobit životinja i činjenica da su farme krznašica plodno tlo za nastanak zaraznih bolesti doveli su do toga da devet zemalja usvoji zakon o okončavanju okrutnosti nad životinjama zabranom njihova uzgoja. Krajem studenoga ove godine francuski senat također je izglasao zakon za okončanje uzgajanja životinja radi krzna. Zabrana je odmah stupila na snagu te su odlučili zatvoriti jedine dvije preostale francuske farme krznaša, Zabrana uzgoja životinja za krzno trenutačno se razmatra i u Bugarskoj, Litvi, Crnoj Gori, Poljskoj, Ukrajini i drugdje.

„Izrazito nas veseli da su tzv. zemlje visoke mode, Italija i Francuska, jednoglasno odlučile privesti kraju brutalnost uzgoja radi krzna. Krzneni dodaci i bunde baš nikome nisu potrebni i drago nam je što sve više država uviđa da treba žurno zatvoriti iznimno okrutno poglavlje našeg odnosa prema životinjama, kojega se trebamo duboko sramiti. Ohrabrujuće je vidjeti velike pomake za životinje i u drugim državama, a lijepa je vijest da su Talijani ove godine zabranili i uvoz i trgovinu divljim i egzotičnim životinjama!” zaključuju Prijatelji životinja.

Više informacija o okrutnosti uzgoja životinja radi krzna pronađite OVDJE.

kanadska kuna [ 174.57 Kb ]Plakat Nismo svi evoluirali [ 410.85 Kb ]

Vezane teme

Kuna u uzgoju za krzno [ 724.39 Kb ]krzno_vz1 [ 24.18 Kb ]Krzno - Kavezi s lisicama [ 13.06 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting