Kampanja 'Za Hrvatsku bez krzna' 2012.

| More
Nastavak kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna' u 2012. godini

U sklopu kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna', udruga Prijatelji životinja organizirala je prosvjed protiv krzna u subotu, 21.1.2012. od 11 sati, na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Prosvjedna povorka krenula je s Trga kralja Tomislava i kretala se preko Zrinjevca, Tesline, Masarykove, Frankopanske, lijevom stranom Ilice do Primorske ulice i desnom strane Ilice do Trga bana Josipa Jelačića, gdje će stići u 12:30h, pa Jurišićevom, Draškovićevom, Praškom, Zrinjevcem do Trga kralja Tomislava.

Povorka se kratko zaustavljala pred trgovinama koje prodaju krzno i na Trgu bana Jelačića, kako bi istaknula da je hrvatskim Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno ubijanje i uzgoj životinja za krzno te tražeći zabranu prodaje odjeće od životinjskoga krzna. Aktivisti u bundama i s papirnatom vrećicom na glavi s ispisanim slovom, stajalu su tvoreći riječ kojom poručuju što misle o prodaji, nošenju i promoviranju krzna.

Prijatelji životinja sastavili su listu od pet najokrutnije odjevenih javnih osoba, koje dugogodišnjim nošenjem krzna pokazuju nedostatak suosjećanja prema milijunima životinja, mučenih i ubijenih zbog nečijeg eksponiranja. Lista najokrutnije odjevenih javnih osoba u Hrvatskoj za 2012. je: 1. Katarina Rautek, 2. Marko 'Okrutni mačak' Grubnić, 3 .Maja Šuput, 4. Indira Vladić, 5. Vlatka Pokos.

Kao članovi Fur Free Alliance (FFA), koalicije koja okuplja više od 35 organizacija za zaštitu životinja i okoliša iz cijeloga svijeta i ima potporu više od 10 milijuna ljudi, Prijatelji životinja su u Hrvatskoj pokrenuli projekt 'Trgovine bez krzna' (Fur Free Retailer – FFR). 'Trgovine bez krzna' međunarodna je inicijativa sa svrhom informiranja građana o trgovinama koje u svojoj ponudi nemaju predmete (odjeću, obuću i slično) od životinjskoga krzna.

Promociji projekta 'Trgovine bez krzna' priključila se uspješna manekenka i vegetarijanka od rođenja Petra Friganović, koja se ovoga mjeseca pojavila na plakatima Prijatelja životinja. Promocija projekta 'Trgovine bez krzna' održala se na konferenciji za medije u četvrtak, 23. veljače 2012. u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa (Varšavska 3).

Proglas 'Trgovine bez krzna' potpisali su Image Haddad, Hippy Garden, I-Gle, Mitt moda, Modna kuća Mak, H&M, Marks&Spencer, Esprit i Topshop.

Vezane teme

Za Hrvatsku bez krzna

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting