16.01.07. Lijepa bez krzna

| More

Prijatelji životinja započinju nacionalnu kampanju: ZA HRVATSKU BEZ KRZNA

- Fani Stipković na jumbo plakatima 'Lijepa bez krzna'

U novi Zakon o zaštiti životinja uvrštena je odredba o zabrani uzgoja životinja za krzno s čime se slaže čak 73,7% hrvatskih građana. Iako je Zakon stupio na snagu 1. siječnja o.g., spomenuta odredba stupa na snagu tek 1. siječnja 2017. U tom dugom razdoblju stotine tisuća životinja bit će ubijeno zbog mode i prestiža.

Osim toga, kraj uzgoju životinja ne znači i prestanak prodaje krzna u hrvatskim dućanima i uvoza krzna iz drugih zemalja za potrebe te trgovine. Stoga Prijatelji životinja najavljuju početak dugotrajne kampanje pod nazivom 'Za Hrvatsku bez krzna', kojoj je cilj spriječiti okrutno postupanje prema životinjama zbog potreba modne industrije.

Kampanja započinje postavljanjem jumbo plakata s atraktivnom hrvatskom manekenkom Fani Stipković u Zagrebu i Splitu. Pod dirigentskom palicom art direktora Cro-a-Portera Viktora Drage i ispred objektiva Duška Vlaovića, Fani Stipković je, potpuno se razodjenuvši, pomaknula granice u dosadašnjoj borbi za prava životinja u Hrvatskoj te, ovim odvažnim iskorakom, postavila i svojevrstan izazov osobama iz hrvatskog javnog života koje se još ne odriču mode kamenoga doba.

Promocija i predstavljanje jumbo plakata 'Lijepa bez krzna' održat će se u utorak, 16. siječnja u 11 sati, u Regent Clubu hotela The Regent Esplanade Zagreb. Nazočni će biti Viktor Drago, Fani Stipković i pas Sauri, koji se također pojavljuje na jumbo plakatima. Bit će predstavljen i vizualni izgled kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna' te podijeljene dodatne fotografije i materijali.

Slijedeći stope mnogih svjetskih celebrityja – kao što su Sadie Frost, Pamela Anderson, Dennis Rodman, Imogen Bailey, Marcus Schenkenberg i Joanna Krupa – Fani je i sama prepoznala da prava istinska ljepota leži u nama samima te stoga nije oklijevala izložiti ljepotu svoga tijela kao suprotnost surovoj stvarnosti bezdušne industrije uzgajanja, lova i ubijanja životinja zbog njihova krzna. Time je jasno dala do znanja da žena, ili muškarac, da bi bili lijepi, privlačni ili elegantni, ne trebaju se kititi odjećom načinjenom od oderana krzna mrtvih životinja.

Lov, uzgoj te načini na koji se ubijaju životinje da bi se došlo do njihova krzna – elektrokucijom, gušenjem plinom, lomljenjem vratova, ubrizgavanjem injekcija insekticida u srce... – 'ušiveni' su u krznenu odjeću. Upravo iz tog razloga Fani odbija nositi toliku patnju životinja te, potpuno se razodjenuvši, svojom atraktivnošću i prirodnom ljepotom pokazuje svoju etičnost. Ljepotu čini i suosjećanje prema svim živim bićima i Fani je, podržavši kampanju 'Za Hrvatsku bez krzna', pokazala ne samo da je lijepa bez krzna već da je lijepa i s dušom.

'Ne mogu shvatiti kako netko može podržavati nasilje nad životinjama. Nema mi nikakvog smisla da životinje proživljavaju takvo mučenje zbog mode, pogotovo jer krzno nije nužno i potpuno je zamjenljivo. Moderni možete biti i bez ubijanja. Odbacite krzno i uključite čovječnost!', poručuje Fani.

Kampanja će se nastaviti velikim prosvjedom u veljači, performansima i akcijama te daljnjim javnim istupanjima poznatih osoba iz estradnog života Hrvatske.

Potporu ovoj kampanji dali su i M-Ros, Arto, Media, Cro-a-Porter, Studio 2M, Adorea te hotel The Regent Esplanade Zagreb.

Uspješnu realizaciju ove kampanje možete pomoći i novčanom donacijom koja nam je nužna za pokrivanje troškova poput izrade letaka, transparenata i ostalog. Za više informacija kliknite ovdje.

Fani promocija The Regent Esplanade Zagreb 1Fani promocija The Regent Esplanade Zagreb 2Fani promocija The Regent Esplanade Zagreb 3

Za Hrvatsku bez krzna [ 51.78 Kb ]Lijepa bez krzna [ 63.00 Kb ]Lijepa bez krzna 3 [ 101.96 Kb ]Lijepa bez krzna 2 [ 90.03 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting