09.03.10. Lista najokrutnije odjevenih

| More

Prijatelji životinja objavili popis hrvatskih poznatih osoba odjevenih okrutnošću za 2010. godinu

U današnje vrijeme, kad se na tržištu nalazi širok izbor neživotinjskih materijala, promoviranje odjeće od krzna brutalno ubijenih i oderanih životinja u potpunosti je za osudu i na sramotu je onih koji je odijevaju.

Prijatelji životinja sastavili su listu najokrutnije odjevenih hrvatskih selebritija koji svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosvještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima, mučenima i ubijenima zbog mode i glamura.

Na prvom mjestu liste najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić alias Modni mačak. Modni, ili bolje rečeno Okrutni mačak, koristi svaku prigodu da promovira životinjsko krzno, istodobno ističući tobožnju 'ljubav' prema životinjama. Okrutnog mačka u nošenju oderanih životinja u stopu slijede Vlatka Pokos i Mia Begović, a cjelokupna lista najgore odjevenih izgleda ovako:

1. Marko Grubnić
2. Vlatka Pokos
3. Mia Begović
4. Maja Lena Lopatny
5. Sandra Bagarić
6. Martina Tomčić
7. Alka Vuica
8. Jelena Perčin Babić
9. Iva Balaban
10. Dijana Čuljak-Šelebaj

Za razliku od ovdje navedenih desetero neveličanstvenih, mnoge poznate osobe u svijetu i u Hrvatskoj prepoznale su osobnu odgovornost u promicanju svijesti kako se moda i ljepota ne dokazuju preko tuđe kože. Iako vole modu te žive luksuzne i glamurozne živote, to čine bez korištenja odjevnih predmeta i materijala od krzna.

Sve se više cijene pozitivni stavovi i istupi u javnosti za životinje i njihova prava. Osobe iz javnog života trebaju dobro paziti na svoj ugled i na to kakvu poruku šalju nošenjem odjeće od životinjskoga krzna. Upravo iz tog razloga palac dolje za okrutno odjevene, a palac gore svim onima koji javno osuđuju ubijanje životinja zbog krzna!

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting