02.09.23. Vučković, Tomašević i Milanović na ZeGeVegeu!

| More

Iznimna posjećenost najzelenijeg festivala u središtu Zagreba

- 1. i 2. rujna na Europskom trgu: više od 70 izlagača, šest restorana, edukativni program…

15. ZeGeVege [ 155.50 Kb ]

Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala, zaista može biti zadovoljna uspješnom organizacijom već 15. po redu ZeGeVegea. Ne samo da su turističku, gospodarsku i edukativnu vrijednost ovoga događanja prepoznali brojni izlagači i posjetitelji nego su mu svojim posjetom priznanje dali i gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica Vlade, i predsjednik RH Zoran Milanović u subotu.

U ležernoj atmosferi, obišli su s Lukom Omanom, predsjednikom udruge Prijatelji životinja, više od 70 štandova proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, ekoloških poljoprivrednika te udruga za zaštitu životinja i okoliša. Ujedno su se počastili i ukusnom ponudom iz šest restorana, koji su nudili delicije domaće, tajlandske, libanonske, japanske, indijske i venecuelanske veganske kuhinje, kao i već svima poznate veganske burgere, falafele, kobasice i brojne slastice.

„Zaista nas raduje što je ZeGeVege festival prepoznat kao mjesto susreta svih kojima je stalo do životinja, zdravlja, ekologije i održivog življenja. Velika posjećenost i zanimanje građana i za izložene proizvode i za edukativne razgovore na pozornici pokazuju da je veganstvo za sve, a ne samo za vegane! Kao što su istaknuli uzvanici, svatko od nas može već smanjenjem konzumacije proizvoda životinjskog podrijetla učiniti mnogo za životinje i planet, a prelaskom na vegansku prehranu još i više”, istaknuo je Luka Oman.

Kako navode Prijatelji životinja, jedno je sigurno: sa ZeGeVege festivala, koji traje još u subotu do 20 sati, nitko neće otići gladan, praznih platnenih vrećica, bez brošure s receptima ili bez novih saznanja o tome zašto veganska hrana može spasiti svijet.

Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima da se upoznaju s bogatom ponudom veganskih namirnica našeg tržišta te da kroz sveukupno iskustvo dobiju nadahnuće da žive održivije, uz što manji utjecaj na okoliš te bez ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

15. ZeGeVege festival posjetili su i: dr. sc. Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja; Bruna Prlina i Ozren Totić iz Turističke zajednice Grada Zagreba; Sandra Benčić, predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Philippe Lamberts, predsjednik Kluba zastupnika Zelenih/EFA-e Europskog parlamenta; dr. sc. Marija Špehar iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu; Jurica Ambrožić, voditelj Odjela za zaštitu životinja i veterinarske poslove Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje; saborski zastupnik Domagoj Hajduković; Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika RH za ekonomiju; dr. sc. Luka Korlaet i dr. sc. Danijela Dolenec, zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba, i Dinka Živalj, glasnogovornica gradonačelnika Grada Zagreba.

15. ZeGeVege [ 141.90 Kb ]15. ZeGeVege [ 246.51 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting