23.09.11. Prijeđimo na zeleno!

| More

Renata Sopek u kampanji Zeleni ponedjeljak

- Poznata fit voditeljica poziva građane na zdravu prehranu voćem i povrćem

Udruga Prijatelji životinja pokrenula je prošle godine, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, dugogodišnju kampanju Zeleni ponedjeljak. Time se je pridružila međunarodnoj kampanji koja se trenutno provodi u preko 20 zemalja svijeta i širi se dalje! Cilj kampanje je pomoći ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom barem jedan dan u tjednu na prehranu namirnicama biljnog podrijetla. Ta jednostavna poruka omogućava svakome da obogati svoj stol omiljenim jelima na biljnoj osnovi te da istraži dobrobiti bezmesne prehrane na vlastito zdravlje.

Prehrana na biljnoj osnovi je zdrava, dobra je za životinje i za naš planet, pomaže u smanjenju gladi u svijetu i vrlo je ukusna! Svi ti razlozi privukli su na sudjelovanje u kampanji Renatu Sopek, poznatu televizijsku voditeljicu te promotoricu tjelovježbe i zdravog načina prehrane i života. Na plakatima, koji će se moći vidjeti u Zagrebu, nudeći obilje svježeg voća i povrća, Renata poručuje: 'Prijeđimo na zeleno'.

Predstavljanje vizuala i kampanje s Renatom Sopek održat će se na tiskovnoj konferenciji u petak, 23.9.2011. u 11 sati u zagrebačkom vegetarijanskom restoranu Vegehop (Vlaška 79). Za sve prisutne bit će pripremljena i bogata zakuska veganskih jela.

Prilikom snimanja, Renata je izjavila: 'Već godinama posvećena sam vježbanju i zdravom stilu života i zato sam s veseljem prihvatila poziv udruge Prijatelji životinja da sudjelujem u promicanju Zelenog ponedjeljka. Svatko može barem jedan dan u tjednu biti na voću i povrću. Hraneći se voćem, povrćem i drugom biljnom hranom dajemo najbolje svojem tijelu, a još je ljepše što pritom pomažemo i životinjama i okolišu.'

Renata Sopek aktivno se zalaže za očuvanje i poboljšanje zdravlja kroz programe vježbi i zdravu prehranu. Ističe vrijednost prehrane svježim voćem i povrćem tijekom cijele godine kao jednostavnog načina za postizanje izvrsnog zdravlja i idealne tjelesne težine.

Kampanjom Zeleni ponedjeljak, koju podupiru Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Gradski ured za zdravstvo i branitelje, građane se nastoji potaknuti na promjenu prehrambenih navika i povećanu konzumaciju voća i povrća. Time se pozitivno utječe na prevenciju bolesti srca i krvnih žila, smanjenje kolesterola i smanjenje rizika od nekih oblika raka, dijabetesa i pretilosti, što su najčešći uzročnici obolijevanja i smrtnosti u Hrvatskoj.

Brojne informacije o kampanji Zeleni ponedjeljak te recepti primamljivih raznovrsnih jela od biljnih namirnica mogu se naći na www.zeleni-ponedjeljak.com. Na stranici postoji i mogućnost upisa e-mail adrese za besplatno tjedno dobivanje novih recepata.

Za kampanju s Renatom Sopek za Zeleni ponedjeljak fotografije je snimio Ivan Kralj, dizajn plakata i razglednica izradio je Stjepan Krajček, a potporu su dali i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Iskon, Arto, Europlakat, Vectordesign, Vegehop, Kerschoffset i Farm (Farm Animal Rights Movement). Medijski sponzori kampanje su Zdrava krava i RTL televizija. Kampanja se provodi u sklopu Grundtvig projekta, pod Agencijom za mobilnost i programe EU.



Renata Sopek u kampanji "Zeleni ponedjeljak" [ 164.89 Kb ]Renata Sopek u kampanji "Zeleni ponedjeljak" [ 835.14 Kb ]Presica za Zeleni ponedjeljak [ 97.93 Kb ]Presica za Zeleni ponedjeljak [ 150.29 Kb ]Presica za Zeleni ponedjeljak [ 110.20 Kb ]Presica za Zeleni ponedjeljak [ 358.93 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting