01.10.07. Koncert na Svjetski dan vegetarijanstva

| More

Udruga Prijatelji životinja poziva na koncert 'Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja'

- 1.10, Boogaloo: Hakuna Matata, Davorin i Bogovići, Dead by Mistake, SoM, Plan B, October Light i Things Fall Apart

Treću godinu zaredom povodom Svjetskog dana vegetarijanstva Prijatelji životinja organiziraju koncert kako bi potaknuli građane da uz dobro glazbu i hranu razmisle o etičkim, zdravstvenim i ekološkim razlozima za bezmesnu prehranu.

Tema ovogodišnjeg koncerta je globalno zatopljenje, čemu se u Hrvatskoj premalo pridaje pozornost. Ove godine su se u svijetu već održali mnogi koncerti na tu temu, a sada je i u Hrvatskoj ovaj koncert posvećen tom gorućem problemu.

Uzgoj životinja za hranu uz ogromnu potrošnju prirodnih resursa i velike ekološke štete, direktno uzrokuje i globalno zatopljenje. Usvajanje vegetarijanske prehrane učinkovitije je u smanjivanju globalnog zatopljenja od smanjivanja emisija plinova iz automobila ili elektrana.

Koncert će se održati u klubu Boogaloo (OTV dom, Vukovarska 68), u ponedjeljak, 1. listopada 2007., s početkom u 19 sati, a posjetitelji će i ove godine moći kušati nešto od bogate vegetarijanske prehrane i to tako što će svatko uz ulaznicu dobiti ukusni veganski sendvič. U predvorju dvorane bit će postavljen informativni štand, te će se prikazivati film o ekološkim aspektima vegetarijanstva. Voditeljica programa je Marija Štrajh.

Na pozornici će nastupiti vrlo iskusni glazbenici kao i oni čije vrijeme tek dolazi:

HAKUNA MATATA - bend Krešimira Mišaka, urednika i voditelja emisije 'Na rubu znanosti'.

DAVORIN I BOGOVIĆI - u novom sastavu još neodabranog novog imena. Zanimljivo je da je upravo ovo prvi javni nastup bivših 'prljavaca' Nina Hrasteka i Davorina Bogovića u zajedničkom bendu!

DEAD BY MISTAKE - mladi Varaždinci koji diljem Europe privlače publiku i kritiku, a njihov prvi spot bio je vrlo zapažen na MTV Adriji kao i u Americi gdje su bili dio jednog reality showa.

S.o.M. - kreativna i neobična senzacija koja tradicijske melodije hrvatskog podneblja prenosi publici doom-metalom, koji je dramatičan i naglašava svojstva pjesama. Žestok i težak zvuk instrumenata razbija ženski vokal koji se probija kroz tminu i najavljuje radost i nadu.

OCTOBER LIGHT - mladi međimurski bend veselog ska zvuka koji publiku diljem Europe tjera na ples, bilježi oko 40 koncerata u jednoj godini što pokazuje njihovu izvrsnost.

THINGS FALL APART - screamo bend za kojim luduju svi EMOtivci underground scene.

PLAN B - punk veseljaci koji publiku dižu na noge i ostavljaju je u transu.

Mesna prehrana, koliko god netko navikao na nju, nije vrijedna mijenjanja svjetske klime, ubijanja životinja, pa u konačnici i nas samih. Prelazak na vegetarijansku i vegansku prehranu je najjednostavnije rješenje za ovaj globalni problem, a zagrebački koncert 'Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja' samo je mali korak u tom pravcu.

Ovaj koncert održava se u sklopu Dana prijatelja životinja tijekom kojih udruga Prijatelji životinja svake godine raznim događanjima obilježava Svjetski dan vegetarijanstva (1.10.), Svjetski dan farmskih životinja (2.10.) te Svjetski dan zaštite životinja (4.10.), kao i obljetnicu svog početka djelovanja.

Sponzori koncerta su Boogaloo, Nova glazbala, Encian, Zvijezda, Annapurna, Tomar, Repro Eko, Pretti, Kron-Z, Zale i M-Ros.

Novinari će svoje akreditacije moći podići na blagajni kluba Boogaloo na dan koncerta.

Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja1 [ 113.92 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja2 [ 84.30 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja3 [ 106.94 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja4 [ 513.17 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja5 [ 518.65 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja6 [ 126.64 Kb ]Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja7 [ 104.66 Kb ]

Vezane teme

Koncert 'Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja' [ 48.71 Kb ]Koncert Vegetarijanstvo protiv globalnog zatopljenja [ 406.06 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting