13.04.23. Zaviri u život krava!

| More

Prijatelji životinja pozivaju sve da otkriju mračnu stranu mliječne industrije

- Subota 15. 4. 2023., Jelačićev trg: kamion s dojmljivim vizualima i videima o životu krava

krava [ 879.27 Kb ]

Velikom edukativnom instalacijom u središtu Zagreba udruga Prijatelji životinja želi otkriti građanima što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. U subotu 15. travnja 2023. u 11 sati, prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadit će kamionom s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Poruke na vanjskim vizualima kamiona mnoge će zapanjiti, iako se radi o općim informacijama kojih bi svi trebali biti itekako svjesni. Građani će moći i zaviriti u kamion, a time i u mukotrpan život krava u mliječnoj industriji.

Vizuali u unutrašnjosti kamiona i emotivna videa, koja će moći vidjeti svi koji zavire, dodatno će uzburkati emocije, ali i osjećaj za pravednost u slučajnih prolaznika ili onih koji će ciljano svratiti na događanje. Kroz razgovor, aktivisti Prijatelja životinja pokušat će doznati je li građanima u redu da mliječna industrija prikazuju krave sretnima unatoč tome što im odmah po rođenju uzima djecu, šalje ih na tov ili u klaonicu te ih ubije nakon svega nekoliko godina života. „Želimo informirati i potaknuti javnost na razmišljanje o sudbinama krava i telića te o tome koliko propaganda mliječne industrije pokušava odvojiti potrošače od stvarnosti i važnih informacija”, najavljuje Vlatka Balaš, koordinatorica projekata u udruzi Prijatelji životinja.

Dodaje da je neosporna činjenica da kravama na mliječnim farmama oduzimaju djecu odmah nakon rođenja: „Ubijaju ih nakon četiri i pol godine, kao i muške teliće koji ne mogu davati mlijeko pa nemaju od njih koristi. No zavaravajući nastup mliječne industrije razlog je tomu što većina javnosti ne zna koju torturu životinje moraju proći da bi ljudi u hladnjacima imali mlijeko, sir ili vrhnje. Obmana javnosti toliko je snažna da mnogi ne znaju čak ni osnovnu informaciju – da krava mora biti trudna i roditi da bi joj se uopće moglo uzimati mlijeko, kao i da ona stvara mlijeko isključivo za svoje dijete.”

Neznanje o tome potvrđuju i rezultati nezavisnog istraživanja i videoanketa koja je pratila istraživanje. Zabrinjavajuće je da 68,4 % javnosti ne zna da krave na mliječnim farmama proizvode mlijeko zato što su rodile. Istraživanje javnoga mnijenja pokazalo je i da čak 85,1 % javnosti smatra da je zavaravajuće da se mliječni proizvodi reklamiraju prikazom krava koje su sretne ili žive kao kraljice.

Stoga Prijatelji životinja pozivaju sve da ne propuste ovo jedinstveno informativno događanje u središtu Zagreba. Oni koji se neće moći pridružiti subotnjem događanju mogu na www.trazisekraljica.net pogledati video s prikazom stvarnih praksi u industriji mlijeka i uličnu anketu. Tako mogu saznati više o velikoj nepravdi prema kravama i telićima unutar mliječne industrije i kako im pomoći korištenjem biljnog mlijeka i biljnih mliječnih proizvoda.

GALERIJA FOTOGRAFIJA S DOGAĐAJA

Događaj Zaviri u život krava [ 1.37 Mb ]Događaj Zaviri u život krava [ 922.38 Kb ]Događaj Zaviri u život krava [ 1.03 Mb ]Događaj Zaviri u život krava [ 744.51 Kb ]Događaj Zaviri u život krava [ 1.20 Mb ]Događaj Zaviri u život krava [ 730.71 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting