05.06.17. Promjenom prehrane protiv prijevoza patnje

| More

Skupljeno više od milijun potpisa za ukidanje transporta životinja za klanje

- Nova web-stranica www.whyveg.com/hr u sklopu kampanje #StopTheTrucks!

Svake godine cestama i morima Europske unije preveze se više od milijardu živih životinja namijenjenih prehrani ljudi. Gladne, žedne i iscrpljene provode dane u pretrpanim kamionima i brodovima, po ljetnim sparinama ili snježnim mećavama.

Paneuropska organizacija Eurogroup for Animals, koju u Hrvatskoj predstavljaju Prijatelji životinja, kampanjom #StopTheTrucks od 2016. godine ukazuje na etičku, logističku i pravnu problematiku prijevoza živih životinja. Kampanja je iznijela na svjetlo dana rezultate potresne istrage o kriminalnim uvjetima prijevoza životinja, između ostalog i u hrvatskoj luci Raša. Na njih je već reagirao i Europski parlament obvezujući se na detaljnu istragu kršenja propisa o transportu životinja u EU-u. Peticija za prestanak prijevoza živih životinja diljem EU-a sakupila je više od milijun potpisa.

Hrvatska, kao jedini morski izlaz za životinje iz EU-a (uz slovenski Kopar), igra ključnu ulogu pri izvozu životinja. Iz luke Raša životinje iz Njemačke, Litve, Poljske, Rumunjske i drugih zemalja otpremaju se uglavnom u bliskoistočne zemlje. Posljednjih mjeseci Europu su potresale šokantne snimke zlostavljanja životinja palicama i elektrošokerima u ovoj istarskoj luci. Za Hrvatsku kao turističku zemlju osobito je alarmantno i zagađenje mora i opasnost za ljudsko zdravlje oko luke Raša.

Organizacija Animals International, u suradnji s Prijateljima životinja, ponudila je konkretno i učinkovito rješenje za prestanak mučenja životinja u transportu. Internetska stranica WhyVeg.com/hr kroz jednostavne savjete pomaže svima koji su spremni okrenuti leđa okrutnosti i nudi rješenja za lak prelazak na biljnu prehranu.

Danas imamo veliku moć svojim izborom prehrane prekinuti okrutnost prema životinjama u prijevozu. Posljednjih godina svjedočimo brzom rastu inovativnih proizvoda na biljnoj osnovi, koji mogu potpuno zamijeniti životinjske proizvode poput mesa, mlijeka i jaja te osigurati adekvatan unos bjelančevina, željeza, kalcija i ostalih ključnih nutrijenata.

Budući da svaki obrok odražava naš stav o svijetu u kakvom želimo živjeti, bezmesna prehrana put je k suosjećajnijem, čišćem i zdravijem svijetu, kakav svi priželjkujemo.

Posjetite www.whyveg.com/hr i saznajte više o vlastitim mogućnostima da pomognete životinjama i okolišu.

Print screen stranice Whyveg.hr [ 158.72 Kb ]Print screen stranice Whyveg.hr [ 139.52 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting