04.12.03. Potraga za Nemom

| More

Nakon uspješnih PETA-inih kampanji: Prijatelji životinja daju potporu filmu Potraga za Nemom

'Ribe su prijatelji, a ne hrana' dobro poznati slogan organizacije People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) vidljivo je istaknut u novom animiranom filmu Potraga za Nemom.

Aktivisti Prijatelja životinja odjeveni u crvene kombinezone u četvrtak, 04. prosinca 2003. dijelit će letke ispred kina Zagreb kako bi još jače naglasili vegetarijanske poruke iz filma. Uz letke, aktivisti udruge će posjetiteljima prije početka prve, druge i treće predstave (15:30, 17:30 i 19:30) dijeliti i originalne plakate, a priredit će i malu vegetarijansku degustaciju kako bi ih potaknuli da ne jedu stvarne dvojnike zvijezda toga filma.

Zašto želimo da ljudi zagrizu za suosjećanje i postanu vegetarijanci? Studija koju je ove godine objavilo Royal Society potvrđuje rezultate ostalih studija, kao i ono što oceanolozi tvrde već godinama: Ribe osjećaju bol, baš kao i sve ostale životinje. Ribe, koje su žrtve komercijalnog ribolova, često se režu dok su još žive, ili ih se ostavlja da polako umiru, hvatajući dah, koprcajući se i gušeći se.

Druga studija - nedavno objavljena u uglednom časopisu Nature, pokazuje da je čak 90% ukupne populacije velikih oceanskih riba nestalo iz svjetskih oceana u posljednjih nekoliko desetljeća. Ali to nije sve, nebrojene usputne žrtve, kao što su morske kornjače, dupini, ptice i tuljani svake godine umiru u mrežama komercijalnog ribolova.

Nadamo se da će se poslije gledanja Potrage za Nemom i djeca i roditelji složiti s nama da je ribama mjesto u morima i oceanima, a ne na tanjurima.

Nemo_letak [ 150.02 Kb ]Nemo1Nemo2Nemo3Nemo4

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting