Da! za veganstvo

| More

Da! životinjama:

- Metode industrijskog uzgoja životinja u industriji hrane uzrokuju patnju milijardama životinja, koje su osjetilna bića i imaju složene odnose i društvene živote, bilo da se radi o svinjama, kravama, kokošima ili ribama.

Da! tvojemu zdravlju:

Danas je općeprihvaćeno da prehrana na biljnoj osnovi nudi brojne prednosti u usporedbi s prehranom temeljenom na namirnicama životinjskog podrijetla. Primjerice, Kanada je 2019. godine izdala novi Vodič za prehranu, koji je jedna od najtraženijih publikacija njihove savezne vlade, a u kojemu se čini zaokret prema prehrani na biljnoj osnovi umjesto životinjskih proizvoda.

Da! zdravlju Zemlje:

Prehrana na biljnoj osnovi može imati brojne pozitivne učinke na okoliš uključujući očuvanje bioraznolikosti, održivije korištenje Zemljinih resursa i borbu s klimatskim promjenama. Prema uvelike citiranom izvješću UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) iz 2103., Tackling Climate Change Through Livestock, intenzivan farmski uzgoj uzrokuje 14,5 % ukupnih emisija CO2 godišnje, što je više od emisije CO2 uzrokovane ukupnim transportom, što znači – svih automobila, kamiona, brodova i aviona na kugli zemaljskoj zajedno.

Da! pravednijem svijetu:

Do 2050. godine predviđa se porast svjetske populacije na 10 milijarda, što automatski znači nepostojanje održivog načina prehrane ljudi, odnosno sustava proizvodnje hrane, budući da bi se proizvedena količina hrane uz takav trend trebala povećati za 50 %. UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja brine o zalihama hrane na svjetskoj razini, pozvala je u 2019. na „transformacijsku promjenu u sustavima prehrane”.

Super Ljilja [ 93.21 Kb ]super izazov 22 [ 887.37 Kb ]

Vezane teme

Super Ljilja [ 69.86 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting