Svrha mlijeka

| More

Čovjek je jedini sisavac koji pije mlijeko u odrasloj dobi, i to od druge vrste!

Svrha mlijeka jest da hrani mladunče svoje vrste [ 169.28 Kb ]

Svrha mlijeka jest da hrani mladunče svoje vrste.

Mlijeko svakog sisavca je različito jer je sastavom prilagođeno mladunčadi svoje vrste. Svaki sisavac odrastanjem gubi mogućnost probave mliječnog šećera, pa tako i čovjek. Niti jedan sisavac ne pije mlijeko u odrasloj dobi.

Ljudska dojenčad treba mlijeko svoje majke. Od kravljeg mlijeka dobivaju krv u stolici, a djeca koja piju kravlje mlijeko imaju znatno veću mogućnost za dobivanje dijabetesa tipa 1. Unošenjem životinjskih bjelančevina crpi se kalcij iz kostiju. Države koje imaju najveću konzumaciju kravljega mlijeka imaju i najveću prisutnost osteoporoze.

Gnoj u mlijeku Mlijeko i mliječni proizvodi ne samo da nisu neophodni u prehrani djece i odraslih nego su štetni za zdravlje i vezani su uz mnoge bolesti poput ateroskleroze, alergija, osteoporoze, reumatoidnog artritisa, dijabetesa i drugih. Jedna šalica kravljega mlijeka prosječno sadrži i do sedam kapi gnoja, odnosno 500 milijuna somatskih stanica, oko 4.700.000 bakterija, 24 mg kolesterola, 6 g kazeina, a često i krv te fekalije. Mliječna industrija veliki je potrošač antibiotika, a nerijetko i hormona.

Mlijeko, kao i ostale namirnice životinjskog podrijetla, povezano je s gladi u svijetu. Proizvodnja životinjskoga mlijeka iznimno je neekološka zbog velike količine utrošenih prirodnih resursa i zagađenja vode, zemlje i zraka od strane stočarske industrije. Krave koje ljudi iskorištavaju za mlijeko ostave za sobom dvije i pol milijarde tona izmeta godišnje koji čini veliko fekalno zagađenje vode i tla.

Krave su podvrgnute godišnjim umjetnim oplodnjama kako bi mogle stvarati mlijeko. Nakon rođenja, tele odvajaju od majke kako bi mlijeko namijenjeno njemu mogli uzimati ljudi. Teliće odvode na tov i klanje, a njihove majke ubiju nakon nekoliko godina iscrpljivanja u mliječnoj industriji.

Kravlje mlijeko, savršena hrana... samo za tele.

Konzumacija životinjskog mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna, te povezana s velikom okrutnošću. Kušajte razne vrste sojinog, rižinog, zobenog, bademovog i drugih mlijeka, otkrijte tofu i druge vrste biljnih sireva, kao i biljna vrhnja, jogurte i sladolede. Uživajte u blagodatima biljne hrane koja je ujedno raznolik, prirodan i siguran izvor kalcija i drugih nutrijenata.

Mlijeko drugih vrsta

Smanjenje rizika od obolijevanja kroz vegansku prehranu

Vegetarijanska i veganska prehrana za djecu

Djeca i veganstvo

Dnevnik - Znate li kakvo mlijeko pijete? Ukradeno.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting