Stop pokusima na primatima

| More

Otvaranjem peticije 2007. godine, udruga Prijatelji životinja priključila se nastojanjima udruga, znanstvenika, liječnika, europskih parlamentaraca i pojedinaca diljem Europe za zabranu pokusa na svim ne-ljudskim primatima.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životinja iz 2013. godine bili su zabranjeni pokusi na primatima 'osim ako nadležno tijelo iznimno dozvoli provođenje pokusa na temelju znanstvenih dokaza i spoznaja'.

Novim Zakonom o zaštiti životinja 2017. godine, ta formulacija je potvrđena:

ZAKON O ZAŠTITI ŽIVOTINJA

DIO PRVI
OPĆE ODREDBE

Pojmovi
Članak 4.

25. primati koji ne uključuju čovjeka za potrebe znanstvenih istraživanja su vrste životinja koje uključuju čovjekolike majmune, majmune Starog svijeta i majmune Novog svijeta

Uvjeti za provođenje pokusa
Članak 24.

(3) Zabranjeno je provođenje pokusa na ugroženim životinjskim vrstama, na primatima koji ne uključuju čovjeka, na životinjama koje su uzete iz prirode i na napuštenim životinjama, osim ako nadležno tijelo iznimno dozvoli provođenje pokusa na temelju znanstvenih dokaza i spoznaja, u skladu s uvjetima propisanim ovim Zakonom.

Ova peticija stoga ostaje otvorena dok pokusi na primatima ne budu zabranjeni bez iznimki.

Stop pokusima na primatima

Ime i prezime:*

Datum rođenja:*

Grad:

E-mail:*

Želim povremeno primati informacije o radu Prijatelja Životinja:*

Ispunjavanjem ove peticije pristajete na to da prikupimo i obrađujemo Vaše podatke za potrebe predavanja peticije nadležnima kada se za to ukaže prilika. Vaše podatke koristit ćemo za tu svrhu te u svrhu primanja newslettera od kojega se možete odjaviti u bilo kojem trenutku. Za više informacija pročitajte i našu Politiku o privatnosti koja se tiče zaštite Vaših osobnih podataka.

Vezane teme

Pokusi na primatima 8 [ 104.51 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting