Zaustavite testiranje botoksa na životinjama!

| More

Botoks je naziv proizvoda koji sadrži nervni otrov botulinum toxin. Otrov se, osim u medicinske, sve više koristi i u kozmetičke svrhe. Mala doza injekcije i bore na licu nestaju na nekoliko mjeseci. Cijenu za ovo kratkotrajno izglađivanje bora posve nepotrebno svojim životom plaćaju tisuće životinja. Svaka serija zasebno se testira užasnim pokusima na životinjama. Procjenjuje se da je zbog testiranja botoksa svake godine 300.000 životinja diljem svijeta podvrgnuto okrutnoj smrti trovanjem i gušenjem.

Peticija ostaje otvorena dok se zakonom ne zabrani testiranje botoksa na životinjama, na nacionalnoj ili EU razini. Naime, izvještaj koji su 2018. godine objavili znanstvenici organizacije ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), pokazao je da je trenutna procjena kako godišnje 400 000 životinja bude iskorišteno u okrutnim botoks testovima. Spomenuti izvještaj pokazao je da se ova vrsta testiranja i dalje veoma korištena na području Europe, a brojke iskorištavanih životinja su na rekordno visokim razinama.

Peticija je pokrenuta 20. srpnja 2010. godine.

Zaustavite testiranje botoksa na životinjama

Ime i prezime:*

Datum rođenja:*

Grad:

E-mail:*

Želim povremeno primati informacije o radu Prijatelja Životinja:*

Ispunjavanjem ove peticije pristajete na to da prikupimo i obrađujemo Vaše podatke za potrebe predavanja peticije nadležnima kada se za to ukaže prilika. Vaše podatke koristit ćemo za tu svrhu te u svrhu primanja newslettera od kojega se možete odjaviti u bilo kojem trenutku. Za više informacija pročitajte i našu Politiku o privatnosti koja se tiče zaštite Vaših osobnih podataka.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting