Peticija za zabranu pridnenih koća u Hrvatskoj

| More

Ovim potpisom zahtijevam hitnu zabranu pridnenih koća kako bi se zaštitio morski ekosustav, bioraznolikost vrsta i život u moru, spriječilo zakiseljavanje i zagađenje mora te klimatske promjene.

Smatram da pridnene koće treba hitno zabraniti jer poput morskih buldožera grabe sve što im se nađe na putu čime su ogromna prijetnja morskim životinjama, uključujući koralje, te već ugroženoj morskoj vegetaciji. Životinje koje se upletu u njihove mreže umiru u agoniji. Koćarice ispuštaju ogromnu količinu ugljičnog dioksida te znatno utječu na klimatske promjene.

Zakonska regulativa vezana uz korištenje koća ne daje rezultate stoga apeliram da Hrvatska čim prije prati druge države koje su već u potpunosti zabranile koćarenje u svojim morima.


Više informacija pronađite na www.zabranimo-koce.net.

Peticija za zabranu pridnenih koća

Ime i prezime:*

Datum rođenja ili OIB:*

Grad:

E-mail:*

Želim povremeno primati informacije o radu Prijatelja Životinja:*

Ispunjavanjem ove peticije pristajete na to da prikupimo i obrađujemo Vaše podatke za potrebe predavanja peticije nadležnima kada se za to ukaže prilika. Vaše podatke koristit ćemo za tu svrhu te u svrhu primanja newslettera od kojega se možete odjaviti u bilo kojem trenutku. Za više informacija pročitajte i našu Politiku o privatnosti koja se tiče zaštite Vaših osobnih podataka.